Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın Galatasaray Meydanı'nda saat 19.30'da toplanarak, 'Annelik Kariyer Değil Tercihtir', 'Karar Kadınlara Aittir' ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı üzerinde 'Suçlular Kurulu' yazılı pankart açtı.

Ellerinde, ‘Çeyiz parası değil kitap parası istiyoruz’, ‘İşte, evde okulda karar kadınların’ yazılı dövizler de taşıyan kadınlar sık sık slogan attı. Eylemlerine oturarak devam eden grup üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Fidan Ataselim, Türkiye'de hükümetin adeta suçlular kurulu gibi işlediğini belirterek şöyle devam etti:

‘’Bir ülke düşünün ki Cumhurbaşkanı 'Kadın erkek eşit değildir' diyor, Sağlık Bakanı 'Annelik tartışılmaz kariyerdir' diyor, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı 'Çocukları büyütünce de eğitime başlayabiliriz' diyor, Başbakanı 'Çeyiz parası vereceğiz, annelik askerliktir' diyor.

Kadınların şimdiye kadar güç bela, nice mücadeleler sonucu elde ettiği haklarını şimdi bir çırpıda geri çekmeye, kadını yok saymaya, eve kapatmaya ve hatta kadınların tercihleri adına konuşuyorlar. Teşvikleri açık ve ortada. Nüfus artmalı, çok asker olmalı, ucuz işgücü olmalı. Tüm bunlar için gözden çıkarılan kadınlar, yaşları kaç olursa olsun. Annelik, artık doğası gereği bir zorunluluk olmaktan çıkıp, üzerine düşünülen bir seçim haline geldi. Çocuk sahibi olmayı reddedenler hala azınlıkta olsa da konu akıl ile düşünülerek karar verilebilir bir hal almış durumda. Anne olmayı seçenler için kaç çocuk yapacağı, zamanlaması, doğum şekli planlanabiliyor. Ayrıca buna karar vermek baştan düşündüğü gibi iyi bir anneliği garanti etmiyor. Kadınlar sorumsuz olduğu için değil, günümüzde hem geçim koşulları zor, hem de bir çocuğun bakımı geçmişe oranla bambaşka bir boyut kazanmış, tabiri caizse bakım yoğunlaşmış olduğu için. Tüm bu çağımızın gerçekleri ışığında seçim yapmak da karar hakkı da kadınlara ait. Anneliği ve kariyeri karşılaştıranlara karşı çıkıyoruz.’’

Kaynak: Objektifhaber