Kadın Emeği Platformu meclis komisyonuna gönderilen Ailenin ve Dinamik Nüfusun Korunması Yasa Tasarısı’na karşı bu akşam Tünel'den Galatasaray'a yürüyüş gerçekleştirecek.

Emek ve meslek örgütlerinden, siyasi partilerden, kitle örgütlerinden kadınların, feminist örgütlerin katılımıyla kurulan Kadın Emeği Platformu'nun düzenleyeceği yürüyüş saat 19:30'da Tünel'den başlayacak. "Aileye köle, sermayeye kul olmayacağız" şiarıyla Galatasaray Meydanı'na yürünecek.

PAKET AYRIMCILIĞI ARTIRACAK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ailenin ve Dinamik Nüfus Yapısının Korunması Programını Ocak ayında yaptığı basın toplantısıyla açıklamıştı. Program "Ailenin ve Dinamik Nüfusun Korunması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” adıyla TBMM'ye sevk edildi. Tasarı kadınların başta çalışma hayatı olmak üzere yaşamını her alanında etkileyecek düzenlemeler içeriyor.

Eğer bu paket yasalaşırsa kadınlar; yarı zamanlı işlere mahkum olacak, daha düşük ücretler alacak, vasıfsız işlere mahkum olacak, görevde yükselme, terfi ve sorumluluk gerektiren işlerde ayrımcılığa uğrayacak, emeklilik hayal olacak, nitelikli işgücü içindeki kadınların işsizlik sorunu artacak. (ETHA)