Kadın Dayanışma Vakfı, şiddete maruz bırakılan kadınlarla hukuki destek vermek ve dayanışma içinde olmak amacıyla "Ankara Gönüllü Avukat Ağı" oluşturuyor.

Kadın Dayanışma Vakfı, Hollanda Büyükelçiliği’nin desteği ile yürütülen “Kadın Dayanışma Vakfı Şiddetle Mücadele Mekanizmasını Güçlendirilmesi Projesi” ile "Ankara Gönüllü Avukat Ağı” oluşturmaya hedefliyor.

Avukat ağının oluşturulmasına yönelik atölye çalışmaları 16-24 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. Çalışma sonucunda şiddete maruz bırakılan kadınların hukuki yollara başvurmada ücretsiz destek alması amaçlanıyor.

Dört gün sürecek atölye çalışmasına katılmak isteyen avukatların "[email protected]" adresine 10 Aralık'a kadar e-posta ile katılımını iletmeleri isteniyor.

Gönüllü kadın avukatlara yönelik planlanan atölye başlıkları şu şekilde: “Toplumsal Cinsiyet", "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Görüşme Teknikleri", "Ruhsal Travma", "Şiddet ve Travma ile Çalışırken İkincil Travmatizasyondan Korunma Çalışması", 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Uluslar Arası ve Ulusal Yasal Düzenlemeler ve Destek Mekanizmaları", "Gönüllü Avukatların Hizmet Sunum Modeli.”