Eskişehir’de eski sevgilisi 60 yaşındaki Özcan İpek tarafından sokak ortasında av tüfeğiyle vurulan 42 yaşındaki kuaför Nuray Yıldız hayatını kaybetti. Yıldız’ın hasta babasına nakil için karaciğerinden parça verme hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Yıldız’ın ayrıca Kuaförler Odası’nın düzenlediği ’Kadına yönelik şiddete dur’ adlı projede yer aldığı öğrenildi.

Hürriyet’te yer alan habere göre, eşinden ayrı yaşayan 2 çocuk babası Özcan İpek, 1.5 yıl birlikte olduktan sonra, 2 ay önce kendisinden ayrılan Nuray Yıldız’ın çalıştığı kuaföre giderek av tüfeğiyle vurdu. Ağır yaralanan 2 çocuk annesi Yıldız, kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

CİNAYETİN ARDINDAN İNTİHAR ETTİ

Olay yerinden kaçan Özcan İpek, evinin banyosunda aynı tüfekle intihar etmiş olarak bulundu.

NAKİL İÇİN ANTALYA’YA GİDECEKLERDİ

Nuray Yıldız’ın, hasta olan babası Ali İhsan Sırlı’ya nakil için karaciğerinden parça vermeye hazırlandığı ortaya çıktı. Yakınları, “Nuray’ın babası hem karaciğerinden hem de kalbinden hasta. Bir süre önce kalp ameliyatı oldu. Karaciğer nakli de gerekiyordu. Nuray’ın dokusu babasıyla uyum sağladı. Nuray önümüzdeki aylarda karaciğer nakli için babasıyla birlikte Antalya’ya gidecekti” dedi.

KADINA ŞİDDETE DUR PROJESİNDE YER ALDI

Eskişehir Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Fethi Özkara, oda tarafından düzenledikleri ’Kadına Yönelik Şiddete Dur’ adlı projede Nuray Yıldız’ın aktif olarak yer aldığını anlattı. Özkara şöyle konuştu:

“Gerçekten bugün acımız büyük. Camiamız adına, meslektaşlarımız adına çok değerli bir kardeşimizi kaybettik. Neticede kendisi çok güzel bir sanatkardı. Ailesine, evlatlarına, işine bağlı ve bizim meslek odamızın değerli üstatlarından, her zaman bizim yanımızda olan, çocuk esirgemelerde, huzurevlerinde, sosyal çalışmalarımızda, etkinliklerimizde, engelli insanlarımızda her z aman her türlü çalışmalarımızda hep yanımızda olan bir kardeşimizdi. İnanın, babası rahatsız, kalp ameliyatı geçirdi, onun için çaba sarf ediyordu ve karaciğer nakli vardı. Karaciğerinden verip o nakli gerçekleştireceklerdi. Ama maalesef bunu yaşayamadı. Kadına şiddet ile ilgili yaptığımız çalışmalarda da yanımızdaydı. Orada mücadelemizi verdi. Hep beraber kadına şiddete mani olmaya çalışmak, bütün kadınlarımız için harekete geçen bir insanın bunun başına gelmesi bizim daha çok yüreğimizi parçaladı.”