Geçirdiği kaza sonucu sol kolunu ve bacağını kaybeden CHP milletvekili Şafak Pavey, İçtüzük gereği Genel Kurul’a girerken etek giymek zorunda kalıyordu.

Pavey’in protez bacağının görünmesinden rahatsızlık duyabileceğini düşünen iktidar milletvekilleri bir İçtüzük teklifi hazırlamıştı. Teklif, kadın milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılırken pantolon giymesi zorunluluğunu kaldırıyordu. Pavey bu gelişmeler üzerine protez bacak görüntüsünden rahatsız olmadığını, kendisi nedeniyle İçtüzük’te bir değişiklik yapılmasını istemediğini açıklamıştı.

Diyarbakır'da bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, basın mensuplarının meclis iç tüzüğün değiştirilmesi ve kadın milletvekillerinin mecliste pantolon giymesi ile ilgili sorularını  yanıtladı:

"Başbakan'ın talimatı ile biz komisyon olarak çalışmayı bitirdik. Pantolonlu olan kısım doğrudur. Burada farkındalık en önemli ihtiyaç. Şafak Hanım'ın parlamentoya girmesiyle bir yandan dikkat o noktaya çevrildi. Sonuçta biz çözüm üretme makamıyız. O şekilde milletvekilimizin devam etmesi hiç birimizin içine sinmez. Dolayısıyla burada çözüm ne gerekiyorsa, pantolon ise pantolon. Sonuçta iç tüzük dediğimiz şey de yasadır o yasada bizim ihtiyacımız doğrultusunda değiştirilecektir. Bundan sonrada bu ihtiyaçlar devam edecektir. Zaman değişiyor, ihtiyaç değişiyor. Dolayısıyla yeni dönemde pantolon giyilecektir"  (Kazete)