Tüm dünyada kadına yönelik şiddeti protesto etmek için düzenlenen "One Billion Rising-Şiddete Karşı 1 Milyon ayaklanma" dans etkinliğine katılan kadın milletvekilleri, Meclis basın koridorunda dans etti.

Etkinliğe Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, AKP İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Manisa Milletvekili Özgür Özel katıldı.

Kadın vekillerin dans eylemine kadın gazeteciler de destek verdi. Erkek milletvekillerinin de dans eylemine katıldığı görüldü.

'BURADA PARTİ YOK, HEPİMİZ TEK YÜREĞİZ'

Etkinliğin sonunda tüm milletvekilleri etkinlikle ilgili açıklama yaptı. AKP'li Ayşenur Bahçekapılı, bugün dünyada '1 milyar kadın ayağa kalkıyor' etkinliği olduğunu ve Türkiye'den bu etkinliğe katılım olduğunu belirterek, "Biz de TBMM de kadın parlamenterler ve basında çalışan kadın arkadaşlarımızla birlikte katılmak istedik. Erkek parlamenter arkadaşlarımız da bize eşlik ettiler. Bugün burada hiçbir parti yok, hepimiz tek yürek halinde 'kadına yönelik şiddete hayır' diyoruz" dedi.

'DÜNYA YERİNDEN OYNAR, KADINLAR ÖZGÜR OLSA'

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da, "Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa" dedi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül de, "Kavgayı ağacın yaprağına yazmak isterdim, Sonbahar gelsin yaprak dökülsün diye. Nefreti bulutların üstüne yazmak isterdim, yağmur yağsın, bulutlar yok olsun diye. Öfkeyi karların üstüne yazmak isterdim, güneş açsın karlar erisin diye. Sevgiyi ve dostluğu tüm insanların ve yeni doğmuş bebeklerin kalbine yazmak isterdim, onlar büyüsün tüm dünyayı sarsın diye" şeklinde konuştu.

'KADINLAR ÖLMESİN, DANS EDEBİLSİNLER'

CHP Manisa Milletvekili Özgür ise, Meclis'teki tüm erkek parlamenterler adına dünyanın bu en büyük, en vicdan sahibi ve en önemli gücünün karşısında saygıyla eğildiklerini belirterek, "Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin, şeker de yiyebilsinler. Kadınlar ölmesin, dans edebilsinler ve dünyayı bizim için ve tüm evren için daha güzel kılabilsinler. Hepsini çok seviyoruz, hepsinin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.