+1 TV'de Gazeteci Banu Güven'in sunduğu programa katılan avukatlar Gezi Parkı eylemlerine katılıp gözaltına alınan kadınlara polisler tarafından çırılçıplak üst araması yapıldığı iddia edildi.

Programa katılan Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar ve avukatlar Efkan Bolaç ile İlknur Alcan, Gezi Parkı Eylemleri'ne 31 Mayıs gecesi ilk defa katılan ve gözaltına alınan kadınların erkek polisler tarafından çırılçıplak üst aramasına maruz kaldığını öne sürdü. Gözaltına alınan bir genç kızın da üstüne 10 polis bastırarak zorla parmak izi alındığını belirten avukatlardan Efkan Bolaç; "Kızın omurunda ve boynunda zedelenme var. Bu aramalar ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk" dedi.

CHP, Taksim Gezi Parkı protestosu sırasında 31 Mayıs 2013’te İstanbul’da gözaltına alınan kadınların, emniyet müdürlüğünde çırılçıplak soyularak erkek polis memurlarınca elle aramadan geçirildiği iddiasını TBMM gündemine taşıdı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e yönelttiği soru önergesinde, “Gezi Parkı protestosu nedeniyle 31 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul’da gözaltına alınan kadın vatandaşların, Emniyet Müdürlüğü’nde çırılçıplak soyularak “ince aramaya” tabi tutuldukları doğru mudur? İnce aramanın gerekçesi nedir?” diye sordu.

YETERLİ KADIN POLİS Mİ YOK?
 
Oran'ın, Bakan Güler'e yönelttiği diğer sorular şöyle:

"Kadın şüphelilerin elle çırılçıplak aranmasının erkek polis memurlarınca yapılmasının gerekçesi nedir? İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde yeterli kadın polis memuru yok mudur?

Avukat Efkan Bolaç’ın, 24 Haziran 2013 tarihinde +1 TV'de yaptığı açıklamada sözünü ettiği, bu konuyla ilgili olarak hakkında suç duyurusunda bulunulan polis memurları kimlerdir, görev yerleri neresidir, haklarında idari inceleme başlattınız mı, soruşturma sonucu ne oldu?

Efkan Bolaç'ın müvekkilinin parmak izinin 10 polis memurunca alınması nedeniyle boynu ve omurunda zedelenme oluşması gözaltı prosedürünün doğal sonucu mudur?

Polis memurları hangi durumlarda şüphelileri çırılçıplak üst aramasından geçirmektedir? 

Narkotik suçlusu ya da kendisine zarar verme olasılığı yok ise bir zanlının detektörle aranmak yerine çırılçıplak soyularak üst aramasının yapılmasının gerekçesi nedir?" (Yurt gazetesi)