Hollywood'un cinsiyetçi yaklaşımlarına tepki gösteren kadın oyuncular, Hollywood'un 'fazla yaşlısın' denilerek bir filmde oynatmadığı 37 yaşındaki Maggie Gyllenhaal'e destek verdi.

Amerikalı oyuncu Maggie Gyllenhaal (37), bir filmde 55 yaşındaki bir adamın sevgilisi olarak oynayacağı role ilişkin "fazla yaşlısın" denilerek, reddedildi. Duruma tepki gösteren Maggie, "Önce kötü hissettim ancak sonra duruma güldüm" dedi. Hollywood'un kadına karşı yaklaşımını TheWrap dergisine anlatan Maggie, "Hollywood filmlerde genç kadınları oynatıyor ancak kadınların yaşı ilerlediğinde ise çöpe atar gibi atıyor. Özellikle genç kadınların yaşlı erkeklerle oynatılması öfkemi artırıyor" dedi.

'KADINLAR BİR KENARA ATILIYOR'

Oyuncu Selma Hayak'ın Cannes Film Festivali'nde kadın oyuncuların yaşadığı sorunları aktarması birçok kadın oyuncun cinsiyetçiliğe karşı ses çıkarmasına neden oldu.

Oyuncu ve komedyen Sarah Silverman, cinsiyetçi yaklaşımları nedeniyle Hollywood'u eleştirdi.

Başka bir oyuncu Tina Fey ise "Erkekler 100 yaşında bile olsa filmlerde oynatabiliyorlar. Ancak bu durum kadınlar için geçerli olmuyor. Erkekler yaşlı bile olsa yıldız olmaya devam ediyor ancak kadınlar bir kenara atılıyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

40 yaş üzeri 8 kadın senarist için bir mesleki atölye için fon sağlayan oyuncu Meryl Streep, genç kadınların cinsel obje olarak gösterilmesini değiştirmek için sinema endüstrisinde kadınların seslerini güçlendirmek için çalışıyor. (JINHA)