Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak tarihinde İstanbul Kalkınma Ajansı’ndaki işinden ihraç edilen Betül Celep, yaşanan hukuksuzluğa karşı taleplerini dillendirmek amacıyla Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda başlattığı oturma eyleminin 12'inci gününde devam ediyor.

Celep'in direnişine ise kadınların ziyareti devam ediyor. 

Bugün Celep'i İşçi Emekçi Kadın Komisyonları (İEKK) üyeleri Celep'e dayanışma ziyaretinde bulundu. Kadınlar, şarkı söyleyip halaylar çekerek Celep'in direnişine destek oldu. 

MÜCADELE MESAJINI YİNELEDİ

Devletin işten çıkarma kotasını kadınları çıkararak dolduracağını söyleyen Celep, “Kadınları KHK'lerle tamamen kamusal alanlardan uzaklaştırmak istiyorlar. Devletin aklı zaten erkek aklı. Bunu kullanarak bizi işimizden atıyor. Bir kotaları var ve 'bunu nasıl doldurabiliriz?' diye düşünüyorlar. '10 kişi atmamız gerekiyor' diyorlar ve buna kadınlar ile başlıyorlar. 'Kadının işi bu değil ne yapıyor burada gitsin çocuk doğursun sokaklarda olmasın' diyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz ” dedi.

Kadınlar olarak her alanda olacaklarını dile getiren Celep, tüm kadınlara mücadele mesajını yineledi. Celep, “Biz eve kapanmıyoruz, evimiz sokaktır. Saldıramaya devam edecekler ve biz buna direneceğiz sokaklarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.