Kadıköy’de düzenlenen 8 Mart mitinginin ardından eylem alanından dağılan kadınlara Fenerbahçe-Bursaspor maçı için kentte olan ırkçı taraftarlar saldırdı, polis “mecburen” müdahale etti.

Kadıköy’deki 8 Mart mitinginin ardından Deniz Otel’in, Haydarpaşa Numune’nin önünde ve Salı Pazarı’nda Kürt kadınlara saldırıldı.

Numune Hastanesi’nin önünde Kürt kadınlara Bursasporlu taraftarlar saldırdı. Irkçı taraftarlar kadınlara saldırırken “Kahrolsun PKK” diye bağırdı. Saldırganlar bir kişiyi bıçaklarken kadınların bineceği otobüsleri de tahrip etti. Polis, saldırganları Haydarpaşa’da otobüse bindirip uzaklaştırırken, Salı Pazarı’ndan da saldırı haberi geldi.

Otobüslerin kalkış noktası olan Salı Pazarı’nda oldukça kalabalık bir taraftar grubu otobüsleri ablukaya aldı. BDP İl yöneticilerinin verdiği bilgiye göre, Salı Pazarı’nda saldırganlar kalabalığa ses bombası attı. Kadınlara “Türkiye Türkler’indir” diye bağırarak bira şişeleri atıldı. Polisin müdahale etmek zorunda kaldığı saldırıda kendilerini korumaya çalışan kadınlar, otobüslerine polis korumasında binebildi. Kalan kadınlar için de iki belediye otobüsü ayarlandı.

Saldırıların üçüncüsü ise Deniz Otel önünde oldu. Ancak polis burada saldırıyı izlemekle yetindi.

Saldırılarda 1′i bıçaklı, 2′si ağır biçimde darp edilerek 10 kişi yaralandı. Yaralanan kadınlardan yedisi Haydarpaşa Numune Hastanesi’de müşahade altında tutuluyor.

Bir kız çocuğunun ayak bileğinin kırıldığı, ameliyet olması gerektiği söyleniyor. Bir genç erkeğin kasığından bıçaklandığı söyleniyor. Bir kadının da başının üzerinde yerde tepindikleri ve hastanede kontrol altında tutulduğu bildiriliyor.

Desteğe gelenler hastane önünde bekliyor.

8 Mart Kadın Platformu saldırılara karşı 11 Mart pazartesi günü saat 19.00’da Kadıköy Altıyol Boğa heykeli önünde buluşmaya çağırıyor.

(Sendika.Org, ETHA, ANF, Ötekilerin Postası)