Kadıköy'de "Kadının örgütlülüğü özgürlüğüdür" şiarıyla İstanbul 8 Mart Kadın Platformu tarafından düzenlenen Dünya Emekçi Kadınlar Günü mitingi için, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir araya gelen kadınlar, kortejlerini oluşturmalarının ardından yürüyüşe geçti.

DÖKH, SKM, HDP, EMEP, ÖDP ve BDP'li kadınlar, Sosyalist Feminist Kollektif, Barış Anneleri, Gökkuşağı Derneği, İHD üyesi ve Anarşist Kadınlar'ın oluşturduğu kortejler, sarı, kırmızı, yeşil, mor ve siyah renk pınarına döndü. "Kadınız isyandayız, kurtuluşumuz ve özgürlüğümüz için alanlardayız" pankartı arkasında mitingin yapılacağı İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen kadınlar, taşıdıkları pankart, döviz ve attıkları sloganlarla patriyarkaya karşı seslerini yükseltti.

Taşınan "Kadını olmayan bir toplum özgür olamaz", "Erkek ve devlet şiddetine son", "Elini, dilini bedenimden çek", "Kadın cinayetleri durdurulsun", "Eşit işe eşit ücret", "Erkeğin, devletin, sermayenin kölesi olmayacağız" dövizleri göze çarparken, yine Ermenice, Arapça, Türkçe ve Kürtçe yazılı "Jin, jiyan, azadî" sloganının yer aldığı lolipoplar kadınların ellerinde düşmedi.

Yürüyüş esnasında sık sık devlete, militarizme ve tacize karşı tüm kadınlardan "İsyan" çığlığı da yükseldi. Yine çektikleri zılgıt ve alkışlarla tempolarını yükselten kadınlar, çaldıkları def ve erbanelerle ritim de tuttu. Yürüyüşte göze çarpanlardan biri de şiddete maruz kalmış bazı kadın fotoğraflarının yapıştırıldığı kartondan yapılmış kadınların üzerinde yer alan "Militarizme, patriyarkaya karışıyım, ben dayanışmayın" ifadesi oldu.

Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçinin posterlerinin yer aldığı "Sara, Rojbin, Ronahi'nin yolunda demokratik kadınla özgür ulusa" pankart arkasında yürüyüşe geçen DÖKH'lü kadınların kortejinde ise katledilen kadınların yanı sıra PKK Lideri Abdullah'a ait posterleri taşındı. Yoğunlukları ve coşkuları ile kortejin en dikkat çeken bölümünü oluşturan Kürt kadınlarından "Çizgimiz Beritan Önderimiz Öcalan" sloganları yükseldi.

KADIN GAZETECİLER DE ALANDAYDI

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Kadın Komisyonu üyesi kadın gazeteciler de sahada çalışmaya devam etti. Kadın gazeteciler, 8 Mart önlükleri ile mitingde görev başında olmaya devam etti.Kadınların taşıdıkları pankart, döviz, lolipoplar ve attıkları sloganlarla İskele Meydanı'na ulaşmasıyla miting başladı. (Evrensel)