Kadınlar, “Kıyafetime karışma” sloganıyla 29 Temmuz’da Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılacak eylem için Khalkedon Meydanı’nda stant açarak çevredekilere bildiri dağıttı.

Gazete Karınca’nın haberine göre bildiride, “Yeter artık karışmayın kıyafetlerimize. Sen varsan daha güçlüyüz. İstediğin kıyafeti giyerek yürüyüşe gel; özgürlüklerimize haklarımıza sahip çıkalım, bizleri sindiremeyeceklerini gösterelim” ifadeleri yer aldı.

Eylemi önceki gün önce sosyal medyadan “#KıyafetimeKarışma” etiketiyle duyuran kadınlar, “Kıyafetime karışma, kadınlar için adalet” pankartı asarak, eyleme tekrar çağrı yaptı.

Öte yandan kurulan standa kadınlar şort ve mini eteklerini asarak tepkilerini gösterdi.

Dağıtılan bildirilerde ise şu ifadeler yer aldı:

Ayşegül Terzi, Ebru Tireli, Melisa Sağlam, Canan… Her biri ve daha nice kadın bahane edilerek saldırıya uğradı. Kadınlar için adalet sağlanmış olsaydı, başka kadınlar artık kıyafetleri bahane edilerek saldırıya uğramayacaktı. Hayatın içinde olmaya devam edeceğiz, ne zaman ne giyeceğimize nereye gideceğimize biz karar veririz. Pembe vagonlarla bizi ayrıştırmaya çalışmayın. Yeter artık karışmayın kıyafetlerimize. Sen varsan daha güçlüyüz. İstediğin kıyafeti giyerek yürüyüşe gel; özgürlüklerimize haklarımıza sahip çıkalım, bizleri sindiremeyeceklerini gösterelim.