Siirt Pervari’de 12’sinde evlendirilip, 13’ünde anne olan, 14’ünde ise evinde tüfekle vurulmuş halde ölü bulunan Kader Erten’in 1.5 yaşındaki oğlu Azad’a nüfus kâğıdı çıkarıldı.

Kader’in erken doğan ve hayatını kaybeden ikinci çocuğu ise ancak annesinin ölümünden sonra kayıtlara geçebildi. Adı ‘Yaşar’ konan erkek bebeğin kaydı bir süre sonra düşecek.

300 LİRA YARDIM

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın isteği üzerine Kader’in bebeği Azad için aileye her ay 300 lira sosyal yardım aylığı bağlandı. Bebek her ay Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlilerince kontrol edilecek. Konuyla ilgili bir de rapor hazırlanacak. Ancak Kader’in ölümünden sonra ifade veren aile hakkında dava açılmıştı. Kader’in ölümüyle ilgili ailenin suçlu bulunması halinde Azad bebek aileden alınarak sosyal hizmetlerin korumasına girecek.

Küçük yaşta görücü usulüyle evlendirilen Kader Erten, bir süre önce erken doğumla dünyaya getirdiği ikinci çocuğunun ölümünün ardından evinde vurulmuş halde bulunmuştu. Damadın ailesi “Bunalımdaydı, intihar etti” dese de savcılık cinayet şüphesiyle soruşturma başlatmıştı. Kader'in vücudundan yaşı kadar saçma çıkmıştı.

(Hürriyet)