İzmir HDK'nın çağrısıyla Alsancak’ta toplanan kadınlar “cinsel istismarcılara af yasası”na karşı kadınları yasa geri çekilene kadar sokakları terk etmemeye çağırarak hep bir ağızdan "o yasa geri çekilecek" dediler.

Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar ellerinde "O yasa geri çekilecek, Tecavüz meşrulaştırılamaz " yazılı dövizlerle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması sırasında sık sık "AKP'den hesabı kadınlar soracak”, “AKP elini çocuklardan çek”, AKP yasanı al başına çal" sloganları atıldı.
HDK Kadın Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Gözde Kızılçelik, AKP'li vekillerinin teklifiyle kanun taslağına giren ve çocuk istismarı suçunda, istismarcının istismara maruz kalan çocukla evlenmesi üzerine cezanın ortadan kaldırılmasını öngören yasal düzenlemeyle çocukların kadınların hayatlarının karartılmak istendiğine değinerek "AKP, tacizlerle tecavüzlerle var ettiği istikrarını çocuk istismarlarını meşrulaştırarak sürdürüyor. Meclis'i tacizlerine, tecavüzlerine, katliamlarına kılıf yapmayı bilen AKP'liler, yeni bir yasayla tecavüzü 'AK'layıp çocukların, kadınların hayatlarını karartmak istiyorlar" dedi.

Kızılçelik, "Tecavüzcüleri serbest bırakanların amacı kadınların sesini kısmaktır. Kadınların direniş çığlıkları, tecavüzcülerin de destekçilerinin de sesini kısmaya, başını ezmeye yetecektir. AKP'nin kirli ellerini çocukların, kadınların bedenlerinde dolaştırmasına izin vermeyelim, bizim ellerimiz AKP'nin suratına koca bir tokat olup inecek. Artık kadınların bu yaşananlara tahammülü yok. Gün daha fazla sokakta mücadeleyi büyütme günüdür" dedi. (Berkcan Zengin / İzmir)