Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) bir destek de İzmirli feministlerden geldi. Feministler, 'Bizler HDP'ye oy veriyoruz ve oy ermeye çağırıyoruz' dedi.

HDP İzmir İl Örgütü'nde feministler adına basın açıklaması yapan Zeynep Varol, 12 yıllık AKP iktidarının en ayırt edici özelliklerinden birinin kadınlara yönelik politikaları olduğunu belirtti.

"KADIN KİMLİĞİNİN DENETİMİNİN SINIRLARI GENİŞLİYOR"

Varol, AKP'nin aileyi merkeze alan kadın politikalarını eleştirerek, "Kadınların emeklerinin, bedenlerinin, kimliklerinin erkekler ve devlet tarafından denetleme sınırlarını genişletti, genişletiyor. Anti-demokratik ve otoriter AKP yönetimi altında bugün feminizm de dahil olmak üzere, her türlü muhalif politikanın siyasetle ifade alanı gittikçe daraltılıyor; sindirilmeye, değersizleştirilmeye çalışıyor" dedi.

"HDP'NİN MECLİS'TE OLMASI ELZEMDİR"

Varol, tüm bu nedenlerden dolayı  "Bizler HDP'ye oy veriyoruz ve oy ermeye çağırıyoruz”  dedi.

Zeynep Varol, “Bu çağrıyı yaparken, kadın kurtuluş mücadelesinin, HDP çatısına sığmayacak talepleri, hedefleri ve örgütlenme ilkeleri olduğunu ve herhangi bir karma siyasi partinin kadınların öz örgütlülüğünü esas alan feminist mücadelenin öznesi olamayacağını, dolayısıyla bir partiyi bu saikle işaret etmeyeceğimizi vurgulamak istiyoruz” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Kürt sorununun kalıcı çözümü ve barış için HDP'nin mecliste olması elzemdir. Ayrıca başta Kürt kadın hareketi olmak üzere, HDP'de kadınlar mücadelesi sonucu elde edilmiş kazanımların da  atlanamayacak önemde olduğunu düşünüyoruz. Oyumuz HDP!'ye" (Demokrat Haber)