İspanya'da bir grup aktivist, beyaz pantolon giyip üzerlerine regl kanını temsil eden kırmızı boya sürerek Madrid sokaklarında"Regl, utanılacak bir şey değildir" temalı eylem gerçekleştirdi.

Türkiye'de ve birçok ülkede ‘tabu’ olarak görülen regl, birçok kültürde ‘utanç’ olarak addediliyor. İspanyol Sangre Menstrual yani “Menstruasyon Kanı” adlı grup, Madrid'de beyaz pantolon giyip üzerlerine regl kanını temsilen kırmızı boya sürerek bu algıya karşı eylem gerçekleştirdi.

Hürriyet'in haberine göre, reglin görünürlüğünü tabu olmaktan çıkartmayı amaçlayan grup, "regl utancının, kadınları bastırarak ataerkil düzenin devamını sağlamaya hizmet ettiğini" söylüyor.

 “KADININ DOĞASINDAN KAYNAKLANAN BİR ŞEY AYIP OLMAMALI”

İspanyol aktivist grup, sokaklarda regl olmuş gibi dolaşarak vatandaşların dikkatini çekmeyi başardı. Grubun en büyük amacı, kadınsal durumların topumda ‘ayıp’ olarak yaftalanmasının önüne geçmek ve kadınların bu durumlardan utanmamasını sağlamak. 


Beyaz pantolonları kana bulanmış şekilde sokakta dolaşan Sangre Menstrual, ped reklamlarında “Beyaz pantolon giyme derdi” yaşayan kadınlardan daha tasasız duruyor.