IŞİD’in elinde olan yedi bini aşkın kadın ve çocuğun kurtarılması için, “Ezidi Kadınların ve Çocukların Çığlığını Duyan Kadınlar” adıyla örgütlenen kadınlar, www.change.org internet sitesinde imza kampanyası başlattı.

Sosyal medyada büyük destek bulan ve “IŞİD’in Esir Pazarlarından Kaçan Ezidi Kadınların Çığlığını Duydunuz mu?” adıyla başlatılan imza kampanyasında, IŞİD’in elinde olan yedi bini aşkın kadın için uluslararası düzeyde kurtarma çalışması olmamasına tepki gösterildi.

Birleşmiş Milletlere (BM) iletilmek üzere başlatılan kampanyanın çağrı metnin şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD’in elinden kaçan kadınların, ‘siyah çarşaf giydirdiler, ellerimizi bağlayıp tek sıraya koydular ve 10 dolardan başlayan fiyatlarla bizi sattılar. Kaç defa satıldığımızı artık hatırlamıyoruz. Tecavüz edilenler içinde üç yaşından altı yaşına kadar çocuklarda var.

Bizi Tıl Alfer, Baaj, Aseyba, Rabia, Şengal, Koço, Tıl Azêr, Suudi Arabistan, Suriye’nin başta Rakka kenti olmak üzere birçok noktalarda kurulan pazarlarda satıyorlardı. Ellerinde hala binlerce kadın var’ diyen IŞİD’in esir pazarlarından kaçan Ezidi kadınların çığlığını duydunuz mu?

Bu çığlığı duyan ve yüreğinde büyük acı hisseden kadınlar olarak soruyoruz; 21’İnci yüzyılda pazarlarda kadın ve çocuklar satılırken başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, tüm dünya kamuoyu neden daha etkili ve sonuç alıcı IŞİD politikası izlemiyor?

Neden tüm dünya ülkeleri Ezidi, Süryani, Şii, Türkmen kadınların, kitlesel bir biçimde, cinsel köle olarak pazarlarda satılmalarına göz yumuyor? Neden hala IŞİD’e silah yardımı ve lojistik destek veren bölge ülkelerine uluslararası baskı ve yaptırımlar uygulanmıyor.

Biz kadınlar, IŞİD çetelerinin, aynı zamanda IŞİD’e her türlü desteği veren kişilerin, ülkelerin ve kuruluşların suçlu olduğunu biliyoruz. Kadınların satıldığı her ülkenin kadınları ve çocukları satın alanların ve tecavüzcü çetelerin savaş suçu işlemiş olarak görülmesini ve uluslararası yaptırım uygulanmasını, IŞİD’in elindeki tüm kadınların kurtarılmasını talep ediyoruz.

Ezidi ve Süryani kadınların çığlığını duyan biz kadınlar, bu kadınlar kurtarılıncaya ve tecavüzcüler uluslararası ceza mahkemesinde yargılanıncaya kadar tüm kadınların çığlığı olmaya devam edeceğiz.”

İmza kampanyasına ulaşabilirsiniz.