IŞİD tarafından kaçırılan 200 Kürt kadınından biri Kürt televizyonu Rûdaw’ı gizlice telefonla arayarak “Allah aşkına, size bildirdiğim konumu savaş uçaklarına bildirin, gelip bizi bombalasınlar ve bu berbat durumdan kurtarsınlar!” dedi.

Gizlice telefonla Irak Kürdistan bölgesinde yayın yapan KDP'ye yakın Rûdaw’ı arayan 24 yaşındaki kadın bulundukları durumu ve nasıl rehin alındıklarını kısık bir sesle şöyle anlattı:

“Biz Gıruzer’deydik, kaçmaya fırsat bulamadık. Silahlı kişiler bizi burda rehin aldı ve Şengal’e gönderdi. Burada kadınları erkeklerden ayırdılar. Sonra da bizi pikaplarla Beac kasabası yakınlarında bir yere getirdiler.”

Ağlamaktan konuşamayan kadın “Onlar geliyor” diyerek telefonu kapatmak zorunda kaldı.

Bir süre sonra tekrar arayan kadın “Allah aşkına, size bildirdiğim konumu savaş uçaklarına bildirin, gelip bizi bombalasınlar ve bu berbat durumdan kurtarsınlar. Gelin bizi kurtarın. Amerika, Avrupa ve sesimizin ulaştığı herkese sesleniyoruz, gelin bizi bu canilerin elinden kurtarın!”

Gönderdiği birkaç fotoğrafla içinde bulundukları durumu anlataya çalışan kadın “Günde 2-3 defa silahlı kişiler salona gelip bizi kontrol ediyor. Bütün kadınlar kendilerini öldürmeleri için feryat ediyor. Ancak onlar birkaç genç kızı alıp emirlerine götürüyor ve onlara tecavüz ediyorlar.” diye konuştu.