İngiltere’de kadınların kamusal alanda utanmadan, kendilerini baskı altında hissetmeden rahatça emzirmeleri için ulusal bir kampanya başlatıldı.

İngiltere Kamu Sağlığı Merkezi’nin 2 bin 300 kadınla yaptığı araştırmaya göre, yeni doğum yapan kadınların üçte biri kamusal alanlarda bebeklerini emzirmekten kaçınıyor, yüzde 21’i ise kamusal alanda emzirmelerini çevredekilerin istemediğini hissediyor. Her 10 kadından altısı, kamusal alanda emzirirken memesini saklıyor.

Kadınların kamusal alanda emzirmekten utanmaması için başlatılan Start4Life kampanyası, kadınlara emzirme konusunda destek olurken, toplumun da kamusal alanda emziren kadınları desteklemeleri için bilgilenmesini amaçlıyor.

İngiltere Kamu Sağlığı Merkezi’nden doktor Ann Hoskins, “Emzirme, hayata yeni başlayan bebekler için olduğu kadar anneler için de çok faydalı. Kamusal alanda emzirmekle ilgili endişe, buna engel olmamalı” diyor.

"BEBEĞİ VE MEMENİ PEÇEYLE ÖRT" UYARISI

İngiltere’de kamusal alanda emzirme tartışması, Aralık 2014’te Londra’da bir otelde bebeğini emziren kadından, bebeği ve memesini bir peçeteyle örtmesinin istenmesi üzerine başlamıştı. Bunun üzerine, otelin önünde 40 kadın bebeklerini emzirerek bu durumu protesto etmişti.




Kaynak: www.statista.com

Tüm bu tartışmalara rağmen, İngiltere toplumunun yüzde 77’si kadınların kamusal alanda rahatça emzirebilmesi gerektiğini düşünüyor. Yüzde 18’si ise buna karşı çıkıyor. (Bianet)