İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Helin Palandöken’i “Tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan Mustafa Yetgin hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılması istendi.

Şüphelinin ayrıca, C.Y.’yi “Kasten öldürmeye teşebbüs”, D.M.’yi “Silahla kasten yaralama”, temizlik görevlisi G.Ö.’ye yönelik “İşyerinde silahla yağma”, okul müdürü O.Ç.’ye yönelik “Ölümle tehdit” ve “Genel güvenliği silahla kasten tehlikeye sokma” suçlarından da 21 yıl 6 aydan 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

OLAY YERİNE GÖTÜREN ARKADAŞI HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI

İddianamenin gönderildiği İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor. Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre, Mustafa Yetgin’i olay yerine götüren H.C. hakkında, şüphelinin işleyeceği suçlardan haberi olmadığı gerekçesi ile takipsizlik kararı verildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pendik’te 21 yaşındaki Mustafa Yetgin, okul çıkışı 3 öğrencinin üzerine pompalı tüfekle ateş açmış, saldırıda 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken yaşamını yitirmiş, 2 erkek öğrenci de yaralanmıştı. Kaçarken yakalanan Mustafa Yetgin, adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı. Yaşamını yitiren Helin Palandöken’in sosyal medya hesabından, “Gizli bir sapığım var, sokağa çıkmaya korkuyorum” diye yazdığı ortaya çıkmıştı.

Kadınlar, Helin’in öldürülmesi hem vurulduğu yerde hem de yaşadığı Tuzla’da protesto etmiş ve hükümete, “Müftülere nikah yetkisi vereceğinize, kadın cinayetlerini durdurun” çağrısı yapmıştı.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Helin’in öldürülmesini Meclis gündemine taşımış ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya’ya “Neredeyse her gün bir kadının erkek şiddetine maruz kaldığı ve ne yazık ki yaşamını yitirdiği bir ülke gerçekliğinde Helin’in yaşamını yitirmesinde gerekli önlemleri almadığınız için sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz? Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız?” diye sormuştu.