İzmir Kadifekale’de düzenlenen Alternatif Anneler Günü Pikniğinde; HDP İzmir Milletvekili adayları ve yüzlerce HDP’li kadın bir araya gelerek; “Kadının fıtratında direnmek var, 30 yıllık mücadele birikimimizle 7 Haziran’da barajları aşacağız” mesajı verdi. 

1990 yılında Diyarbakır surlarında bedenini ateşe veren Zekiye Alkan’ın ailesinin yanı sıra; HDP İzmir Milletvekili adayları Ülkü Yalçınkaya, Melike Arı ve Ayşe Erkek ile HDP İl Eş Başkanı Dilek Aykan’ın ve Barış Annelerinin katıldığı piknikte “Direnmek var, barajları yıkıyoruz!, “Kadının sesi HDP’nin rengi” yazılı pankartlar dikkat çekerken, Barış Annelerinden Behiye Yalçın yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Kürt kadınları 30 yıldır yılmadan her alanda mücadele ediyor. Şu an önümüzde demokrasinin en büyük engeli olan yüzde 10 barajı var. Bizler direnme gücümüzle barajları yıkacağız ve annelerin gözyaşını bir nebze olsun dindireceğiz”

Milletvekili adayları Ayşe Erkek ve Melike Arı’nın konuşmalarının ardından söz alan Zekiye Alkan’ın ablası Güllü Can da Kürt kadınlarının ölüm istemediğine dikkat çekti ve 7 Haziran’da barajı aşmanın gözyaşlarının dinmesinin kapısını açacağına vurgu yaptı. Oldukça duygulu anların yaşandığı piknik

1992 yılında İzmir Kadifekale'de baskılara karşı Newroz'da kendini yakan Rahşan Demirel ile Zekiye Alkan’ın anısına, Demirel’in bedenini ateşe verdiği alana çiçek bırakılması ve MKM’nin müzikleri ile sona erdi.

“ÖZGÜR KADIN OLMADAN YAŞAM OLMAZ”

HDP İzmir Milletvekili adayları Ülkü Yalçınkaya ve Hülya Gürgör Sarnış seçim bürosunun açılışına katıldılar. Bulgar göçmenlerinin yoğun olduğu Sarnıç’taki seçim bürosunun açılışında kadınların yoğunluğu dikkat çekerken; “ Nereden gelirsek gelelim, değil mi ki bu topraklarda yaşıyoruz hepimiz Türkiyeliyiz ve eşit haklara sahip olmalıyız” dedi. 

“Kadının özgür olmadığı yerde yaşam olmaz” diyen Ülkü Yalçınkaya; kadınların hiçbir zaman hayal etmekten vazgeçmemesi gerektiğini savundu ve “Kadınlar için bir Türkiye hayal edelim. Hayal edelim, çünkü hayallerimizi gerçekleştirebiliriz. Kadınlar olarak dünyanın yarısıyız. Birlikte mücadele edeceğiz ve hayal ettiğimiz yeni yaşamı birlikte kuracağız” dedi.

(Demokrat Haber)