"İç Güvenlik Paketi" görüşmeleri sırasında muhalefet üyelerine saldıran AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral açıklamalarda bulundu. Habertürk gazetesinden Kübra Par'a konuşan Saral, HDP'li kadın vekil Sebahat Tuncel'e uyguladığı şiddeti açık açık anlatırken, bir de "dürüstlük" ve "açık yüreklilik" olsun diye eşine de şiddet uyguladığını itiraf etti ve "Evliliğinin ilk yıllarında eşime de el kaldırdım" dedi.

Saral'ın açıklamalarının bir bölümü şöyle:

MECLİS'TEKİ SALDIRISINI ANLATTI

"Sebahat Tuncel ve diğer HDP’liler bütün güçleriyle Mustafa Elitaş’ı etkisiz bırakmaya çalıştı. Hasip Kaplan bağırıp çağırdı. En sonunda kendime yenik düştüm ve gittim... Mustafa Elitaş’ı çekmeye çalıştım, baktım Sebahat Tuncel arkadan itekliyor. Sebahat Hanım’a “Burada ne işin var, lütfen çek git” dedim ve onu itmeye başladım. O sırada Ertuğrul Kürkçü yakamdan tuttu. “Ertuğrul Bey siz kalp hastasısınız, elinizi yakamdan çekin lütfen” dedim. O yine beni silkelemeye çalışıyor. Öyle birkaç adım yürüdük. Bana yumruk atacağını sezinledim. Belki atmayabilirdi de. Anlık bir şeydi. Kendimi kaybettim, ona yumruk sallamaya başladım. Ayağım kaydı, mermere düştüm. Yerde yatarken Musa Çam’ı gördüm. Ayağa kalkınca baktım ki Ayşenur Hanım’ın başkanlık divanındaki iki arkadaşımız oradaki bütün materyalleri almış aşağı doğru atıyor. Oraya doğru koştum. Tokmağı alıp onlara salladım."

"EŞİME EL KALDIRDIM, SONRA DA HELALLİK ALDIM"

Devamla Kübra Par'ın "eşine şiddet uygulayıp uygulamadığı"na dair sorularını yantıladı:

Oktay Bey, dürüst cevap verin... Eşinize hiç el kaldırdınız mı?

Kaldırdım tabii. Evliliğimin ilk yılları biraz problemli geçmişti. Kayınvalidemlerle annemler arasında sorunlar vardı. 1-2 yıl huzursuzduk ama Allah’a hamdolsun ondan sonra hiçbir şey olmadı.

Eşinize şiddet uyguladınız yani...

Yani... Açık yüreklilikle konuşayım... Bir-iki sefer el kaldırdığım oldu. Sonra tabii sarılıp kucaklaştık. Helallik aldım.