Ankara’da bir kadın bindiği özel halk otobüsünün şoförü tarafından aracın içinde cinsel saldırıya uğradı. Kadının verdiği ifadeye göre şoför,saldırının ardından 'kimseye söylersen öldürürüm' diye tehdit etti.

İsmail Saymaz'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre Mersin'de iki yıl önce Özgecan Aslan’ın uğradığı cinsel saldırı olayının bir benzeri, Ankara Etimesgut’ta yaşandı.

Azerbaycan ve Türk vatandaşı S. adlı kadın, bindiği özel halk otobüsünün şoförü tarafından aracın içindecinsel saldırıya uğradı. Saldırgan, 37 yaşındaki iki çocuk annesi S.’yi yalvarması üzerine serbest bıraktı. S.’nin şikâyetinin ardından savcılığa çağrılan şoför İbrahim T. mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay 4 Ocak gecesi saat 23.30’da, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde gerçekleşti. Özel bir okulda İngilizce öğretmeni olarak çalışan S. adlı kadın, Atilla Eşer Caddesi’ndeki GİMSA AVM önünde ‘530’ hat numaralı özel halk otobüsüne bindi. İki çocuk annesi S., otobüs sürücüsü İbrahim T.’ye “Ben 200 metre ileride ineceğim. Binebilir miyim?” diye sordu. Şoför “Olur” dedi. Otobüs, 1818 numaralı cadde ile Atilla Eşer Caddesi’nin kesiştiği noktaya gelince S., kapıya yönelerek, “İnmek istiyorum” dedi. Kapıyı açmayan T., “Seni dönünce indireceğim” dedi.

Otobüsü 1982 numaralı sokaktaki boş araziye götüren T., otobüsün içinde S.'ye cinsel saldırıda bulundu. Otobüs şoförü T.'nin kendisini bıraktıktan sonra polisi arayan S.şoför hakkında şikayetçi ooldu.

S.’ye saldırıda bulunduktan sonra kadının yüzüğünü de zorla alan şoför İbrahim T., “cinsel istismar ve gasp” iddiasıyla Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.

T., ifadesinde, S’nin “Kendi isteğiyle cinsel ilişkiye girmek istedi. Sonra vazgeçti ve ‘Bırak yapma’ dedi. Bana daha önce ‘Seni seviyorum’ dediği için zorla tecavüz ettim” diye konuştu.

İbrahim T., “şikâyet etmesin diye” S.’nin bir fotoğrafını çektiğini belirterek, “Bana polise gitmeyeceğini söyledi. Ben de tecavüz ettiğim yerde otobüsten indirdim” dedi.