İstanbul Kartal’da ayrıldığı iş yerinden parasını almak için iş yerine giden Özbekistanlı F.E isimli genç kadın, eski patronunun (D.Ö) cinsel saldırısına uğradı.

Genç kadının suç duyurusunda bulunmasına ve olayın üzerinden 20 gün geçmesine rağmen D.Ö’nün henüz ifadesinin alınmadığı ortaya çıktı.

Emrah Yusufoğlu’nun gazetehayir.com’daki haberine göre, Kartal’da bulunan bir pastanede garson olarak çalışmaya başlayan Özbekistanlı F.E kısa süre önce çalışma koşullarından ve müşterilerin tacizlerinden dolayı iş yerinden ayrılma kararı aldı. Çalıştığı günlerin parasını almak isteyen genç kadın, ayrıldıktan bir hafta sonra iş yerine gitti. Kadın işçi, iş yeri sahibi D.Ö tarafından pastanenin altında bulunan imalathanede dövüldü, zorla çıplak fotoğrafları çekildi. Olay ile ilgili polise suç duyurusunda bulunan F.E, kendisine saldıran kişi D.Ö. hakkında herhangi bir işlem yapılmamış olmasından dolayı can güvenliğinin tehlikede olduğunu belirtti.

“ÇALIŞMA İZNİ ALACAĞIM VAADİYLE KAÇAK ÇALIŞTIRDI”

Türkiye’de 2016 yılından bu yana oturma izni bulunan Özbekistanlı F.E geçtiğimiz 28 Temmuz’da İstanbul Kartal’da bulunan bir pastanede işe başladı. İşe başlamadan önce iş yeri sahibi, F.E’ye çalışma izni alacağı vaadinde bulunmasına rağmen bu konuda hiçbir girişimde bulunmadı. F.E. çalışma koşullarından ve müşterilerin tacizlerinden dolayı 18 Ağustos’ta işi bırakmak istedi.

İş yeri sahibi D.Ö iş yerindeki işleyişin bozulacağını öne sürerek ayrılmak isteyen F.E’ye izin vermeyeceğini bildirdi. Engellemelere rağmen genç kadın çalıştığı günlerin parasını almadan işten ayrıldı.

“YARDIM İSTEMEME RAĞMEN ÇALIŞANLAR YARDIM ETMEDİ”

F.E yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘Pastaneye gittiğimde beni aşağıya imalathanenin bulunduğu bodrum katına çağırdı. İçeri girmemle yüzüme tokat atması bir oldu. Daha sonra boğazımı sıktı. Bağırarak yardım istedim. Yukarıda çalışanlar olmasına rağmen kimse yardıma gelmedi. Kaçmak için kapıya yöneldiğimde kollarımdan tutarak yere doğru itti. Silah doğrulttu ve hakaretlerde bulunarak soyunmamı istedi. Karşı çıktığımda zorla üzerimde bulunan tişört ve iç çamaşırımı çıkardı. Ne kadar kendimi korumak istesem de gücüm yetmedi. Fotoğraflarımı çekerek ‘senin hayatını karartacağım’ tehdidinde bulundu.”

F.E olayın şokunu üzerinden atamadığını belirterek, “Cep telefonu ile fotoğraflarımı çektikten sonra tecavüze yeltendi. Bir süre boğuştuktan sonra elinden kurtuldum ve kapıya doğru kaçtım. Bu sırada iş yeri çalışanları peşimden gelen D.Ö’yü tuttular. Çalışanlar cep telefonumu ve elbiselerimi vererek kaçmamı sağladılar. Kapıdan çıkar çıkmaz pastanenin yan tarafında bulunan bir dükkana sığındım” dedi.

Ulaştığımız iş yeri sahibi D.Ö ise, F.E’nin kendisini tehdit ettiğini iddia ederek, onu dükkana çağırdığını ve imalathanede tokat attığını itiraf etti. Kaçak işçi çalıştırdığını da kabul eden D.Ö, bu durumun ise işçi bulamamasından kaynaklandığını belirtti.