Gebze Cezaevi'nde sohbet hakkını kullanmak üzere bir araya gelen kadın tutuklular, görüşmenin kamerayla kayıt alınmak istemesini itiraz etti. Gardiyanlar, kadın tutuklulara saldırarak, koğuşlarına götürdü.


ANF'nin haberine göre, Gebze M Tipi Cezaevi'nde kadın tutukluların sohbet hakkı engellendi. Siyasi kadın tutuklular Hülya Gerçek, Gamze Eroğlu ve Fadime Özkan, Adalet Bakanlığı'nın yayınladığı 45/1 sayılı genelge üzerine başlatılan haftalık sohbet haklarını kullanmak isterken gardiyanların müdahalesine maruz kaldı.

Tutuklu yakınlarından alınan bilgiye göre, siyasi kadın tutuklular görüş için bir araya geldiklerinde, sohbet odasındaki kameralar çalıştırılmak istendi. Görüşmenin kayda alınmak istenmesi üzerine gardiyanlar ile kadın tutuklular arasında tartışma yaşandı. Tutukluların tepkisi üzerine önce uygulamadan vazgeçildiği söylendi ancak bir süre sonra kameralar tekrar çalıştırıldı.

Yapılan keyfi uygulamaya itiraz eden kadın tutuklular bu kez gardiyanların müdahalesine maruz kaldı. Sohbet odasını basan 30'a yakın gardiyan, kadın tutukluları zorla koğuşlarına götürdü. Cezaevi idaresinin keyfi biçimde sohbet hakkını engellediğini belirten aileler, genelge ile haftada 10 saat olması gereken sohbet hakkının haftada 2.5 saat olarak uygulandığını, bu sürenin de görüntü alma gibi keyfi bir uygulama ile engellendiğini söyledi.