İSTANBUL - Kadın örgütleri, BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'i konuşmacı listesinden çıkartılmasını isteyen Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğünü kınadı. Kadınlar konferansı başka bir yerde yapma kararı aldı.

5-6 Ekim'de Galatasaray Üniversitesi'nde yapılması planlanan Sebahat Tuncel'in de konuşmacı olduğu "Cinsiyet Eşitliğinin İnşası" konferansı rektörlüğün "Sebahat Tuncel'i konferanstan çıkarın" şartı üzerine iptal edildi.

Filmmor, MEDİAR, KA.DER ve Mor Çatı gibi kadın örgütlerinin yer aldığı konferansın düzenleyicileri, Üniversite yönetiminin tutumuna tepki gösterdi.

Türkiye'de kadın-erkek eşitliğini inşa etme sürecine ve genel olarak eşitliğin inşasına zarar verecek bu iptal kararı sebebiyle Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü'nü kınadıklarını kaydeden kadın örgütleri, açıklamalarını

"Şiddet, eşitsizlik ve ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye dileklerimizle... " şeklinde sonlandırdı.

Konferans için yeni bir yer aranıyor.

BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel 6 Ekim 2012'de yapılacak olan "Cinsiyet Eşitsizliği, Beden Politikaları ve Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Deneyimleri" başlıklı forumda konuşmacı olarak yer alıyordu.  (ANF)