12. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali başlıyor. Bu yılki teması “Kendine Ait Bir Cüzdan, Gelir, Bütçe” olan festival 15-23 Mart arası İstanbul’da, 5-6 Nisan’da Mersin’de, 12-13 Nisan’da Adana’da ve 19-20 Nisan tarihlerinde Muğla-Bodrum’da olacak.

Kadınlar tarafından kadınlar için yapılan, bağımsız Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl da 22 ülkeden altmış film, tema bölümleri, toplu gösterimler, paneller, söyleşiler ve atölyeler yer alıyor.

Kadınların Sineması, Bedenimiz Bizimdir, Kendine Ait Bir Cüzdan, Cins-iyet-ler gibi temaların yanısıra festivalde bu yıl ilk kez “Kaleydoskop” adlı bir bölüm bulunuyor. Bugüne kadar sadece kadın yönetmenlerin filmlerine yer veren festival, bundan sonra Kaleydeskop bölümünde bir erkek yönetmeni ve filmini konuk ederek tartışmaya açacak.

Festivalin bu yılki toplu gösterimleri iki kadın yönetmenin filmleri: Catherine Breillat (Nymphomaniac yasağına selamlar) ve ölümünün yirminci yılında Bilge Olgaç.

Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da festival kapanışında, ‘gelecek yıllarda verilmemesi dileğiyle’ Altın Bamya ödülleri 2013′ün en cinsiyetçi filmlerine, yönetmenlerine, senaryolarına takdim edilecek.