İran istihbarat elemanlarının cinsel saldırısından kurtulmaya çalışırken yaşamını yitiren Ferînaz Xosrawanî için İdil'de kadınlar meşaleli yürüyüş düzenledi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde kadınlar, İran Kürdistanı'nın Mahabad kentinde İran istihbarat elemanlarının cinsel saldırısından kurtulmaya çalışırken yaşamını yitiren Ferînaz Xosrawanî için meşaleli yürüyüş düzenledi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, Aşiti Parkı'nda bir araya gelen ve aralarında HDP Şırnak Milletvekili Adayı Aycan İrmez ile kurum temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda kadın ellerinde meşaleler ile Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan YPG'li Cengiz Fışkın (Cudî Gabar) için açılan taziye çadırına kadar yürüyüş düzenledi.

'İRAN’DA KADIN CİNAYETLERİ ÖRTBAS EDİLİYOR’  

Taziye çadırı önünde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İdil'e bağlı Sırtköy (Deştadare) Belediyesi Eşbaşkanı Evin İğdi açıklama yaptı. İğdi, Ferînaz Xosrawanî'ye şahsında İran'ın Kürt halkına yönelik saldırılarını kınadı.

Ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Adayı Aycan İrmez ise, Ferînaz'ın çığlığının tüm kadınların çığlığı ve özgürlük isyanı olduğunu belirterek, "İran'da birçok kadın cinayeti örtbas edilmektedir bu da kadın katliamlarının devam edeceğine işaret ediyor" dedi.

İrmez İran rejimine seslenerek, "Bir an evvel kadınlara ve Kürt halkına yönelik saldırılarına son vermeli" dedi.

Eylem, "Jin jiyan azadî" sloganları ile son buldu.