Eylemin yeri ve zamanı konusunda bilgi vermeyen grup sözcüsü İnna Shevchenko, kadın sorunlarıyla ilgilenen modern devrimciler olduklarını söylemişti. Olekssandra Shevchenko, Tayiana Zaterkovna, İana Zhdova ve İnna Shevchenko, dün Astoria Alışveriş Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi, kendilerine sponsor olan ve Femen adıyla iç çamaşırı üreten iç giyim firmasının mağazasını ziyaret etti. Olekssandra Shevchenko şunları söyledi: “Bizim için kadınların haklarını savunmak en önemli görevdir. Göğüslerimizle sizin kadınlarınızı savunuyoruz.”

 

Shevchenko Türkiye’de başörtülü kadınların daha çok evlerinde oturduğunu öne sürdü. İnna Shevchenko da “Umarız Türk kadınları da Femen grubunu oluşturup, eylemlerini gerçekleştirecek” diye konuşmuştu.

 

8 Mart Dünya Kadınlar gününde, kadınlara yönelik şiddeti protesto eden gösterici kadınlar, geldikleri araçtan çıplak halde inerek sloganlar atmaya başladı.

 

Vücut ve yüzlerine şiddeti protesto eden makyajlar yapan kadınlara polis müdahale etti.

 

Kadınların direnmesi üzerine arbede yaşandı. Gözaltına alınan kadınlar polis merkezine götürüldü.

 

Dünyanın her yerinde yaptıkları çıplak eylemlerle tanınan FEMEN grubu, İstanbul'daki eylemlerini sadece 1 dakika sürdürebildi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Sultanahmet Meydanı'nda kadına yönelik şiddeti protesto etmek isteyen grup üyeleri, eyleme başlar başlamaz polis tarafından yaka paça gözaltın alındı.

 

FEMEN üyelerine polis müdahalesini ilk duyuran ise sosyal paylaşım sitesi Twitter'da eylemden fotoğraf paylaşan Radikal muhbiri Ayça Örer oldu.