Kongreye günler kala, HDP 'bütün demokratik güçlerin partisi' olma hedefiyle yürüttüğü çalışmalarını hızlandırıyor. HDP Eşbaşkanı Fatma Gök, yerel seçimler için kadınlara adaylık çağrısı yaparak, ‘Siyaseti erkeklere bırakmayalım’ diye seslendi.

HDK Yürütme Kurulu Üyesi Altınışık, ‘HDK ve HDP içerisinde her halk, her inanç kendi sözünü söylüyor’ diye konuştu. Altınışık, ‘Halklar ve inançlar yüzünü HDK ve HDP’ye döndü’ diyerek Türkiye siyaseti açısından bambaşka bir dönem başladığını vurguladı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde HDP’nin kadın politikasına ilişkin açıklamalar yapan HDP Eşbaşkanı Prof. Dr. Fatma Gök, “Bizim için kadınların katılımı çok önemli” diyerek, kadınlara alan açmak için özel çaba sarf ettiklerini söyledi.

HDK’nin bütün organlarında yüzde 50 kadın katılımının olduğundan bahseden Eşbaşkan Gök, Türkiye halklarının bütün yaşamına etki edecek bir seçim mekanizması geliştirdiklerini belirterek şöyle devam etti:

“Hem yerel hem genel seçimler için bir irade koymak ve Türkiye’nin batısı için HDP ile demokratik dönüşüme giden yolu burada başlatmak istiyoruz. Bu seçimler, öngördüğümüz eşitlik, demokrasi, özgürlük üzerine kurulu bir toplum tahayyülüne alan açmak için yeni bir dil geliştirmek ve bu dili geniş halk kesimleriyle buluşturmak için çok önemli bir adım olacaktır.”

KADINLARA ÇAĞRI

Halkın kendi öz örgütlenmeleri ve öz yönetimlerini yaratacak dinamiği kendi içlerinde çıkarmalarını önemsediklerine dikkat çeken Gök, “HDP olarak çıkar ve rant üzerine kurulmuş bir seçim atmosferi ve seçim pazarlığı içinde değiliz. Yepyeni adaletli eşit bir Türkiye’ye taşımak için bir mücadelenin içindeyiz. HDP, Türkiye kapitalizminin daha düzgün devam etmesi veya yeniden kendini üretebilmesi için kurulu sistem çerçevesinde işleyen partilerden farklıdır. Kürdistan’da BDP bu işi üstlendi çünkü Kürt özgürlük mücadelesi zaten Türkiye demokrasi mücadelesi içinde çok önemli bir yerde” şeklinde konuştu.

Ayrıca kadınların il ve ilçe belediyelerine aday olmaları için çağrıda bulunan Gök, “Siyaseti erkeklere bırakmayalım. Kadın sözü, kadın dili ve kadınların hayatı kurdukları gibi siyaseti de daha başka kurmak da çok önemli” diye belirtti.

(Özgür Gündem)