Kaos GL'nin haberine göre, Eskişehir’de 2011 yılında bir trans kadına taciz ve tecavüzde bulunmaktan hakkında suç duyurusunda bulunulan Ruşen Acar, davanın karar duruşmasında 8 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın suçunun sabit olduğuna hükmetti.

KLASİK BAHANE: BİR TRAVESTİYLE NE İŞİM OLUR?

Davanın ilk duruşmasında sanık Ruşen Acar suçlamaları kabul etmeyerek "bir travestiyle ne işim olur?" demişti.

Tutuksuz yargılanan sanık, cinsel saldırı suçundan 7 yıl, adlî tıptan gelen raporla mağdurun beden veya ruh sağlığının bozulduğu gerekçesiyle 10 yıl ceza aldı. Mahkeme, cezaya takdiri indirim uygulayarak 8 yıl 4 aya hükmetti. Ayrıca sanık tehdit suçundan 25 gün, konut dokunulmazlığını ihlalden ise 10 ay hapis cezasına çarptırılarak toplamda 9 yıl 2 ay 25 günlük hapis cezası aldı.

 İKİ YILLIK HUKUKÎ MÜCADELE KAZANILDI

Mağdurun avukatı Hakan Yıldırım kararı şöyle değerlendirdi:

"Cinsel saldırı tehditle gerçekleştiği için herhangi bir darp izi yoktu. Dosyada sadece bir tanık vardı. Böyle durumlarda genel olarak delil yetersizliğinden beraat çıkabiliyor. Ancak adlî tıptan gelen rapor ve tanığın ifadesi tamamlayıcı oldu ve mahkeme sanığın suçunun sabit olduğuna kanaat getirdi. Sanığın daha önce de saldırılar gerçekleştirdiği ancak kimsenin şikâyetçi olmaya cesaret edemediği iddiaları mevcuttu. Müvekkilim şikâyetçi olmuş ve yaklaşık iki yıldır hukukî mücadelenin yanı sıra psikolojik bir mücadele de vermiştir ve bu mücadeleyi kazanmıştır."

MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu, davayı başından beri takip ederek saldırıyı protesto etmek amacıyla çeşitli eylemler düzenledi.