Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Demir ile Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, Mersin'de öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katledilmesini protesto etti.

Özgecan Aslan'ın vahşice katledilmesine yönelik protestolar sürüyor. Özgecan için Erzurum'daki sivil toplum dernekleri tepkilerini dile getirdiler. Erzurum Erenler Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Demir ile Dernek Kadın Kolları Başkanı Cennet Karakaya ve Gençlik Kolları üyeleri, dernek binasında ortak basın toplantısı düzenleyerek kadın cinayetlerini ve cinsel saldırıları kınadılar.

‘KATİLLER LANETLE ANILACAK’

Dernek Başkanı Ali Demir, Özgecan'ın şahsında bütün kadın cinayetlerini şiddetle kınadıklarını söyledi. Demir, Özgecan Aslan'ın katillerine verilecek cezanın toplum vicdanında ebediyyen yaşatılacağını dile getirerek, "İnsanlıktan yoksun bu caniler her zaman lanetle anılacak. İnsan içine çıkacak halleri olmayacak bunlara verilen cezalar belki kanun önünde yeterli olabilir ama insanların vicdanında asla yeterli olmayacak, her zaman lanetle anılacaklardır. Özgecan'a yapılan bu saldırı bütün özge canlara yapılmıştır. Özgecan'a Allah'tan rahmet diliyor ve bir daha bu tür üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz." dedi.

‘KADINA YÖNELİK ŞİDDET TOPLUMUN TÜM DOKULARINA SİNMİŞ’

Dernek Kadın Kolları Başkanı Karakaya ise kadına yönelik şiddet ve saldırıların toplumun dokularına sindiğini ve bunun en bariz örneğinin Özgecan'da yaşandığına işaret ederek, "Özgecan'ın vahşice katledilmesi basit bir olay değildir. Kadına yönelik şiddet, toplumun dokularına, kültürüne sinmiştir. Kadına yönelik şiddeti kınıyoruz. Devlet bu konuda ciddi şekilde önlem almalıdır." diye konuştu.

Gençlik Kolları adına yapılan açıklamada ise Özgecan'a ve bütün kadınlara yönelik düzenlenen saldırı ve tecavüz olayları kınanarak, devletin bu konuda gerekli tedbirleri vakit geçirmeden alması istendi. (BUGÜN)