ESP Sosyalist Kadın Meclisi (SKM), Şubat ayı kadına yönelik şiddet bilançosunu bir basın toplantısıyla açıkladı. SKM adına açıklama yapan Gökçe Otlu, şiddetin gerçek tablosunun görünenden bir kaç kat fazla olduğuna dikkat çekti.

”Dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddet giderek artış göstermekte. Bunun birçok nedeni var. Yargı sistemindeki erkek egemen yaklaşım şiddetin önünü açan temel bir yerde duruyor” diyen Otlu, şiddet uygulayan erkeği koruyan, adeta ödüllendiren kararların aynı mahkemelerce verildiğini söyledi.

KADINLARIN HUKUKSAL BAŞVURULARI SONUÇSUZ KALIYOR

Şiddet gören kadınların, hukuksal başvurularının ise sonuçsuz kaldığını dile getiren Otlu, “Onlarca kadın korunma talebi olmasına rağmen ya koruma verilmemiş ya da verilmesine rağmen erkekler tarafından öldürülmüşlerdir. Biz kadınlar dünyanın her yerinde kadına yönelik erkek şiddetine karşı, kadın dayanışmasını büyütmek için bundan sonrada alanlarda olacağız. Kadına yönelik şiddete artık isyan ediyoruz," diye konuştu.

ŞUBAT AYINDAKİ BİLANÇO

Otlu, Şubat ayında kadına yönelik şiddet bilançosunun şöyle olduğunu belirtti:

"11 kadın, yakını olan erkekler tarafından katledildi. 10 kadın erkeklerin cinsel ve fiziksel şiddetine maruz kaldı. Bu kadınlardan biri sürekli eşi tarafından taciz ve tecavüze maruz kaldığı için, daha fazla dayanamayıp eşini bıçaklayarak kendi yöntemiyle erkek şiddetinden hesap sordu."

'MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Otlu, kadına yönelik şiddete karşı artık isyan ettiklerini ifade ederek, “Biz kadınların özgürce yaşayacağı yarınlar gelene kadar ve biz kadınlara yönelik erkek egemen şiddet son buluncaya kadar mücadele etmeye alanlarda olmaya devam edeceğiz” dedi. (ANF)