KAYSERİ’de elektrikçi 32 yaşındaki katil Aytekin Tekdemir, babaevine dönen ve boşanmak isteyen eşi 31 yaşındaki Hatice Tekdemir’i boğazını keserek öldürdü. Kayınpederi Ziya Üstün’ü de ağır yaralayan Aytekin Tekdemir kaçtı.

Olay, bugün saat 11.30 sıralarında Kocasinan ilçesi Cırgalan Mahallesi 385’inci sokak numara 13’teki Ziya Üstün’e ait iki katlı evde meydana geldi. 3 çocuk annesi Hatice Tekdemir, 5 ay önce kendisini bıçakladığı için cezaevine giren ve çıktıktan sonra da sürekli dövdüğünü iddia ettiği 10 yıllık eşi Aytekin Tekdemir’i 3 hafta önce terk ederek, çocuklarıyla birlikte babası Ziya Üstün’ün 2 katlı evinin zemin katına taşındı.

Sabah annesini de yanına alarak kayınpederi Ziya Üstün’ün evine gelen katil Aytekin Tekdemir, eşiyle konuşmak istediğini söyledi. Eşini eve dönmeye ikna edemeyen ve mutfakta tartışan katil Aytekin Tekdemir, eline geçirdiği ekmek bıçağıyla eşinin boğazını kesti. Gürültü üzerine yanlarına gelen kayınpederi Ziya Üstün’ü de ağır yaralayan, Tekdemir, daha sonra ön camı kırık, plakası alınamayan kırmızı otomobille kaçtı.

Ziya Üstün, ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alınırken, Hatice Tekdemir çocuklarının gözü önünde olay yerinde yaşamını yitirdi. Hatice Tekdemir’in çocukları ve yakınları gözyaşına boğuldu, annesi Taibe Üstün sinir krizi geçirdi.

Hatice Tekdemir'i koruyamayan polis, katil Aytekin Tekdemir’i yakalamak için çalışma başlattı.

Milliyet