MANİSA’nın Akhisar İlçesi’ne bağlı Süleymanlı beldesinde, başka bir kadınla ilişkisi olmasını kabul etmediği 13 yıllık kocası tarafından öldüresiye dövülen genç kadın, bugün geçirdiği sinir krizi üzerine hastanelik oldu.

Türkiye, üç çocuk annesi Kibar Seçkin'i (33), tanınmayacak hale getirinceye kadar döven kocası İsmail Seçkin (36) tutuklanmasıyla tanıdı. Dramı ulusal medyada haber olan genç kadın, Mader beldesinde sığındığı baba evinde sinir krizi geçirdi. Belediyenin ambulansı ile Akhisar Kirazoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve burada doktorlar tarafından müdahale edilen Kibar Seçkin, yaklaşık bir saat gözetim altında tutuldu. Yaşadığı travmanın etkisinden kurtulamayan talihsiz kadın, doktorlar tarafından en kısa sürede bir psikiyatriste görünmesi gerektiği söylenerek evine gönderildi.

Kibar Seçkin, babası Akif Cevdet Ezircan (60) ile DHA’ya açıklamalarda bulundu. Eşini, 10 yaşından beri sevdiğini ve ailesinin karşı çıkmasına rağmen 13 yıl önce kaçarak evlendiklerini belirten Kibar Seçkin, bütün zorluklara göğüs gerdiklerini ve zamanla barıştığı ailesinin de kendilerine destek olduğunu söyledi.

“JANDARMA GELMESEYDİ ÖLEBİLİRDİM”

Kibar Seçkin eşi tarafından maruz kaldığı olayın şiddet değil cinayet teşebbüs olduğunu dile getirdi. Hayatını jandarmanın kurtardığını belirten talihsiz kadın, “Kocamın bir sevgilisi vardı. Kabullenemediğim için tartışıyorduk, beni sürekli dövüyordu. O kadınla arkadaş olmamı, bu sayede onun evine rahatlıkla girip çıkabilmeyi, hatta ameliyat olduğumda bile çocuklarımı o kadına bırakmamı istiyordu. Kabul etmediğim takdirde sürekli işkence göreceğimi söylüyordu. O kadın da evli, iki çocuğu var. Olay gecesi 23.00 sıralarında eve geldi. Yattık. Hiçbir şey yokken tokatlamaya başladı. Saçımdan tutup sürükledi, tekmeledi, yumrukladı, ısırdı. ’Sabah namazı okunmadan ölmüş olacaksın' diyordu. Soğukta küfür, hakaret edip sokağa attı. Kayınvalidemin evine gittim, onlar da yardım etmedi. Jandarma yetişmeseydi belki hayatta olmayacaktım. O an ölmek istedim” dedi.

İNTİHARA DA KALKIŞMIŞ

Son bir yıldır yaşadığı işkence dolu günlerde dayanamayıp bir kez bileğini keserek intihara kalkıştığını, hastaneye kaldırılınca kurtarıldığını belirten Kibar Seçkin, “Ben onun için ailemi terk ettim. Kocamı sevdim, anama babama sırtımı döndüm. Bu olayları yaşamaya başladıktan sonra ailem bana sürekli ’Eşinin yanında kal’ diyordu. Bu yüzden çaresiz katlanıyordum. Benim yuvam yıkıldı, sağlığımdan oldum. Bunları yaşayacak insan değilim, hak etmedim. Hem o kadından hem de kocamdan davacıyım” diye konuştu.
Genç kadının babası Akif Cevdet Ezircan da damadının dayağının ilk olmadığını belirterek, “benim de üç kızım var. Bunun yaptığı hunharlıktan başka bir şey değil,” diye konuştu.

Hürriyet