Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde DHKP/C davasından yargılanan 3 kadın tutuklunun aranmasına askerlerin katılmak istemesinin ardından şimdi de Yeni Demokrat Kadın (YDK) aktivisti Kader Fındık, erkek askerler tarafından aranmak istendi.

Fındık, 30 Aralık'ta duruşmaya katılmak üzere cezaevinden ring aracına bindirilmek önce, erkek askerler tarafından aranmak istendi. Fındık, bu duruma karşı çıkınca ise darp edildi, zorla götürüldü.

Aynı gün öğleden sonra tüm YDK'li tutuklu kadınlar, infaz hakimliğinde görülecek duruşmaya katılmaya götürülürken yine aramaya askerler katılmak istedi, tutuklular da bu duruma karşı çıktı. Bunun üzerine asker ve gardiyanlar, kadın tutukluları darp etti.

Müvekkilleri ile görüşen avukatlar, olayın üzerinden bir haftadan fazla bir zaman geçmesine rağmen kadın tutukluların bedenlerinin çeşitli yerlerinde halen darp izlerinin olduğunu belitti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yeni Demokrat Kadın, "Kadın tutsaklara yapılan saldırının sorumlusu Gebze Hapishanesi, asker ve TC devletinin kendisidir. Tutsaklardan elinizi çekin! Kadın düşmanlığından vazgeçin! Çünkü biz kadınların arasında dört duvarınızın hiçbir anlamı yoktur. Tutsaklarımıza yönelik saldırılara karşı kadın dayanışmasını büyütecek ve kadın tutsakları yalnız bırakmayacağız!" dedi.

Gebze Cezaevi'nde DHKP/C davasında yargılanan Yıldız Keskin, Gülay Efendioğlu ve Yeliz Türkmen de, arama kabininde askerlerin bulunmasına itiraz edince, saldırıya maruz kalmıştı.  (ETHA)