Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP MYK toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün bir açılışta sarf ettiği "Anneliği reddeden, evini çekip çevirmekten vazgeçen bir kadın, iş dünyasında istediği kadar başarılı olsun eksiktir, yarımdır" sözlerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, kadınları sadece annelik yönüyle tanımlayan anlayışın başlı başına çeyrek bir anlayış olduğunu belirterek, “Toplumu, siyaseti, yaşamı sadece erkekten yana kuran anlayışın söyleyeceği sözlerdir. Tayyip Erdoğan gibi çeyrek akılların, oluşturulamamış, tamamlanamamış zihniyetlerin de tamamlanması ancak kadınların toplum ve siyasette varlığı ile mümkün olabilir” dedi.

Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: 

“Bence bu söz, bu yaklaşım kadınların toplumsal ve siyasal anlamdaki gelişme ve dinamiğiNİ hazmedememe yaklaşımının bir ifadesi. Tam tersine kadınların siyaseti ve yaşamı çekip çevirmesi gerekiyor.

Tayyip Erdoğan kadınları evine hapsetmeye çalışıyor ama Türkiye’de kadınlar bu hapishaneyi ret edeli çok oldu. Artık kadınlar özgürlük alanlarında, ekonomide, okulda, akademide varlıklarını güçlendiriyorlar. Bunu bir toplumsal özgürleşme alanına çeviriyorlar.

Kadınlar sokakta var olduğu müddetçe, ekonomide, siyasette var olduğu sürece bir toplum kendini geliştirebilir. Kadınları sokaktan, yaşamdan çekip eve hapsettiğiniz sürece o ülke, o toplum yarım demektir. Biz kadınlar olarak Tayyip Erdoğan’ın zihniyetine biat etmedik, etmeyeceğiz.”

Kaynak: DİHA