Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi kampüsünde  bulunan yurtlar ile fakülte binaları arasındaki yolda sözlü ve fiziki tacize uğradıklarını belirten kadın öğrenciler eylem yaptı. Eyleme erkek öğrenciler de destek verdi.

Dicle Üniversitesi kamüsünde bulunan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na  bağlı Ziya Gökalp ve Selahattin Eyyübi yurtlarında kalan kadın öğrenciler ile kent merkezindeki Mehmet Akif Ersoy yurdunda kalan erkek öğrenciler, bir araya geldi.

"Ziya Gökalp Kız Yurdu"nun önünde toplanan öğrenciler adına konuşan Kadriye Öztürk, 3 senedir aynı olayların yaşandığını, tecavüze uğrayan kadın ve kız çocuklarının canına kıydığını belirtirken, üniversite yetkililerinin taciz olaylarına karşı duyarsız kaldığı tepkisinde bulundu.

Öztürk, şunları söyledi: "Kız öğrenciler üniversite kamüsünde bulunan yurtlar ile fakülte binaları arasındaki yolda sözlü ve fiziki tacize uğramaktadır. Akşam üzeri yurda gelen kadın arkadaşımız altı erkek tarafından sözlü ve fiziki tacize uğradı. Hiçbir şekilde güvenlik önleminin alınmamasının sebebi nedir? Üstü örtülmeye, unutturulmaya çalışılan bu olaylara dur demenin zamanı gelmiştir. Tecavüz ve tacize uğrayan arkadaşlarımıza dilekçe vermeleri öneriliyor. Bizler tecavüz ve tacize uğradıktan sonra dilekçe yazmanın mantığı nedir. Bu eylemin hiçbir siyasi amacı yoktur. Taciz ve tecavüzü dile getirdiğimiz için siyaset yapmakla suçlanıyoruz. Taciz ne zamandan beri siyaset sayılmaktadır."

"Tacize uğramak istemiyoruz", "Dicle uyuma onuruna sahip çık", "Uyuyan müdür istemiyoruz" sloganlarının atıldığı ve yaklaşık 3 saat süren eylemin ardından kadın öğrenciler yurtlarına, erkek öğrenciler ise polis eşliğinde şehir merkezine kadar yürüdü. (ANF)