İzmir’in Bayraklı ilçesinde, geçen ay taksi şoförü 28 yaşındaki Savaş K. ile kaçarak evlenen 21 yaşındaki Elif K. bıçaklanarak öldürüldü. Genç kadının cesedi bir halıya sarılarak 10 gün önce taşındıkları eve çıplak halde bırakıldı.

Elif K.’yla birlikte 2015’de bilinen 166’ıncı kadın cinayeti işlendi.

KARNINDAN DEFALARCA BIÇAKLANMIŞ

Diken'de yer verilen habere göre, bugün öğle saatlerinde, Osmangazi Mahallesi 592/13 Sokak Numara 27’deki üç katlı binanın zemin katından kötü kokuların geldiğini fark eden çevredekiler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekibi, savcının talimatı ve çilingir yardımıyla eve girdi. Ancak ilk anda kötü koku dışında evde bir olumsuzluk görülmedi.

Kokunun, eşyaları bile tam olmayan evdeki bir koltuğun arkasında yoğunlaştığı belirlendi. Koltuğun arkasındaki halıyı açan polisler, çıplak haldeki, bıçaklanmış bir kadın cesediyle karşılaştı. Vücudunda çok sayıda bıçak yarası bulunan kadının, geçen 26 Haziran’da taksi şoförü Savaş K. ile kaçarak evlenen Elif K. olduğu tespit edildi. Elif K.’nın bıçak yaralarının özellikle karın bölgesinde yoğunlaştığı gözlemlendi.

Vücudunda çok sayıda bıçak yarası tespit edilen kadının üç gün önce öldürüldüğü sanılırken, eşi Savaş K.’nın ise katil zanlısı olarak arandığı belirtildi.

Katil zanlısı olarak aranan Savaş K.’nın gri renkli bir otomobille kayıplara karıştığı ve yakınlarına Elif K.’nın kendisine ihanet ettiğini söylediği öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, katil zanlısı Savaş K.’nın yakalanması için çalışma başlattı.