Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CSMD) tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz hafta içinde sosyal medyada görüntüleri dolaştırılan PKK'li Kevserr Eltürk'ün teşhir edilen çıplak cesedinin, savaş ortamında cinsel şiddeti meşrulaştırmak için kullanıldığı ve bu görüntüyü paylaşanların bu suça ortak olduğu belirtildi.

CSMD, savaşın ve savaştan kaynaklı şiddetin/cinsel şiddetin bir an önce sonlandırılması ve adaletin sağlanmasını istedi.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği (CSMD), yaptığı açıklamada '90’lardaki şiddet hikayelerine yeniden tanık olunduğunu belirtti.

'BU SAVAŞ KADINLARIN SAVAŞI DEĞİL'


''Cinsel şiddet; savaşlarda, çatışmalarda belki de tüm silahlardan daha etkili bir araç olarak kullanılır. Düşman bellenen tarafı sindirmenin, yıldırmanın en etkili ve korkunç araçlarından biridir" denilen CSMD açıklaması şöyle devam etti:

"Bu savaş kadınların savaşı değil. Fakat oluşturulan bu algıyla; yaşanan her kadın cinayetinin, her çocuk istismarının, hayvana-kadına-trans bireye yönelik her tecavüzün, her ev takibinin, mesaj tehdidinin önünü açılmaktadır."

"'Kahraman, ne mutlu şehit ailesine, gazi, aslan parçası, vatan koruyan erkek vs' söylemleri, sadece savaş dönemlerinin militarist dili ve ikna aracı değil, savaşın olmadığı dönemlerde de milliyetçi, eril şiddetin destekçisi; her türlü cinsel şiddetin meşrulaştırılma aracıdır '' ifadelerine yer verilen CSMD  açıklamasında  savaşın, ondan ekonomik ya da siyasi çıkarı olanlar dışında kimseye bir faydasının olmadığı belirtildi.

CSMD, Türkiye hükümetinin  bir an önce savaşa son vermesinin gerektiğini  ifade etti. (Sultan Eylem Keleş / Demokrat Haber)