Adana’da kendisine sistematik şekilde şiddet uygulayan eşi Hasan Karabulut’u öldürdüğü için 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan’ın nakdi kefaletle serbest bırakılmasına Karabulut ailesi tarafından yapılan itiraz reddedildi.

Ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Doğan’a, ‘haksız tahrik’ve‘iyi hal’ indirimleriyle 15 yıl ceza verilmiş, ancak Yargıtay’ın cezayı kesinleştirmesine kadar 50 bin TL kefaletle serbest bırakılmıştı.

Hasan Karabulut'un ailesi kefaletle serbest bırakılmasına itiraz ederek 5 sayfalık bir itiraz dilekçesini Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu.

Dilekçede Çilem Doğan’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, az ceza almak için yapılan bir savunma olduğunu öne süren avukatlar, çiftin çocuklarının velayetinin de anneden alındığını belirtti.

İtirazı görüşen 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Çilem Doğan’ın tekrar tutuklanması için yapılan itirazı oyçokluğuyla reddetti.

Mahkeme başkanının muhalefet şerhi koyduğu kararda şu görüşlere yer verildi:

“Kararı veren mahkemece nihai aşamada tutuklamadan beklenen faydanın, sanığın haftada bir gün imza atması, yurtdışına çıkış yasağı ve kefalet yoluyla sağlanacak adli kontrol yöntemi ile temin edileceğine takdiren karar verilmiş olması nedeniyle mahkemenin bu yöndeki takdirinin itiraz merciince denetlenmesinin usul ve yasaya uygun olmadığı, bu nedenle katılan vekillerinin ve Cumhuriyet Savcısı’nın 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının kaldırılması ve sanığın tutuklanmasına yönelik itiraz ve taleplerin reddine karar verilmiştir.”