Muğla’nın Ortaca ilçesinde, 18 yaşındaki Cansu Kaya’yı öldürmekten tutuklu bulunan 24 yaşındaki N.D. ve 17 yaşındaki M.P.Ç. hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Geçen 14 Haziran’da, garson olarak çalıştığı Dalyan Mahallesi’ndeki restorandan mesai bitimi ayrılan ve kayıplara karışan Cansu Kaya’nın üç gün sonra Dalyan kanalının Çandır Geçişi Mevkii’nde su üzerinde cesedi bulunmuştu.

Cansu Kaya’ya yapılan ilk otopside, cinsel istismar bulgularına rastlanırken, boğulduktan sonra cansız bedeninin suya atıldığı ortaya çıkmıştı.

Kaya son olarak Dalyan’daki restoranda garson N.D. ve lise öğrencisi M.P.Ç. ile birlikte Maraş Mahallesi Sağlık Ocağı Sokağı üzerinde yolda yürürken görülmüştü. Bunun üzerine iki zanlı gözaltına alınmış, yakalandıkları gün ile bir sonraki gün çelişkili ifadeler veren iki zanlı tutuklanmıştı. 

N.D. ve M.P.Ç. hakkında Cumhuriyet Savcısı Sadullah Gümüş tarafından iddianame hazırlandı. N.D. ve M.P.Ç. hakkında hazırlanan iddianamede ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

İddianamenin kabul edilmesi durumunda ilk duruşmanın adli tatil sonrası yapılacağı öğrenildi. (Diken)