Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde, geçen pazar günü kaybolan ve üç gün sonra kanalda cesedi bulunan Cansu Kaya'nın (18) katil zanlısı olarak gözaltına alınan N.D. (24) ve M.P.C. (17) adliyeye sevk edildi. Adliye bahçesinde bekleyen öfkeli yüzlerce vatandaş, önce zanlıların içinde bulunduğu minibüs, ardından araçtan indirilen zanlılara saldırdı. Jandarma zanlıları güçlükle adliyeye sokarken; desteğe gelen polisle birlikte bahçede bekleyen öfkeli kalabalık uzaklaştırıldı.

KALABALIK ÖFKESİNİ MİNİBÜSTEN ÇIKARDI

Hürriyet’te yer alan habere göre, İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularının ardından N.D. ile M.P.C. sağlık kontrolüne götürüldü. Buradaki kontrolün ardından iki zanlı, Ortaca Adliye'sine sevk edildi. Zanlıları adliye önünde, Cansu Kaya'nın ailesi başta olmak üzere arkadaşları, çevre ilçelerde dahil olmak üzere kadın cinayetlerine karşı kurulan çeşitli platformlara üyeleri ile yüzlerce vatandaş erken saatlerden itibaren beklemeye başladı. Jandarma adliye bahçesinden kapısına kadarki 20 metrelik alanda jandarmanın oluşturduğu kordon, öfkeli vatandaşları durduramadı. Zanlıları taşıyan minibüslerin camlarına ve kapılarına vuran vatandaşlar, onları linç etmek istedi.

BABA "PİS KATİLLER" DİYE BAĞIRDI

Güçlükle adliye önüne ulaşabilen minibüsün durduğu anda, Kaya'nın babası Osman Kaya biranda öndeki minibüsün ön kapısını açıp içeri girdi. Osman Kaya, "Sen benim canımı aldım, ben de seni öldüreceğim. Pis katiller" diye bağırdı. Kaya'yı dört kişilik jandarma ekibi güçlükle minibüsten dışarı çıkardı. Minibüsten indirilen zanlılar, hızlıca adliyeye sokuldu. Güvenlik kordonunu aşan bazı vatandaşlar, adliye içine ulaşıp iki zanlıya tekme ve yumrukla saldırdı. Jandarma tarafından öfkeli vatandaşlar, dışarı çıkartıldı. Zanlılar ise adliyedeki güvenli bir bölgeye götürüldü. Bölgeye takviye gelen polis ekiplerinin de desteğiyle jandarma, adliye bahçesinde bekleyen öfkeli kalabalığı uzaklaştırıldı. Saldırı sırasında adliye girişindeki X- Ray cihazının devrilip arızalandığı belirtildi.

SINIRSIZLIK MEYDANI'NDA PROTESTO

Muğla'da Cansu Kaya cinayeti, çeşitli sivil toplum kuruluşu, dernek ve platforma üye kadınlar, Sınırsızlık Meydanı'nda protesto edildi. 'Yaşamak için yer üstünde kadınlara yaşam odaları mı gerekiyor?' yazılı dev pankart altında basın açıklamasını yapıldı. Karya Kadın Derneği üyesi Dilek Bulut tarafından yapılan açıklamada, 27 Haziran 2015 Cumartesi günü Dalyan'da kadın cinayetlerine karşı tepki için yürüyüş düzenleyeceklerini söyledi.