MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde şiddetli geçimsizlik nedeniyle 7 ay önce boşanma davası açan ve Cumhuriyet Savcılığı'na tehdit edildiğine dair dilekçe veren 49 yaşındaki Hayriye Yakıcı, eşi 52 yaşındaki Mustafa Yakıcı tarafından sokak ortasında kurşunlanarak öldürüldü.

Olay bugün sabah saatlerinde Şehit Mustafa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. 7 ay önce eşi Mustafa Yakıcı ile boşanmak için dava açan ve geçimini sağlamak için semt pazarlarında sıkma ve börek yaparak satan 4 çocuk annesi Hayriye Yakıcı, sabah işe gitmek için evden çıktı. Bu sırada kiraladığı 33 N 3688 plakalı özel otomobil ile eşini takip eden Mustafa Yakıcı, onu yolda görünce üzerine tabancayla kurşun yağdırdı. Vücudunun çeşitli yerlerine kurşun isabet eden Hayriye Yakıcı, çağrılan ambulansla götürüldüğü Tarsus Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Katil zanlısı Mustafa Yakıcı ise otomobili Gözlükule Mahallesi'nde terk ederek kayıplara karıştı.

Acı haberi duyarak hastaneye gelen Yakıcı'nın yakınları sinir krizi geçirdi. Yakıcı'nın kız kardeşi Adalet Demir, baygınlık geçirince sedye ile hastaneye götürülüp tedaviye alındı. Hayriye Yakıcı'nın bir süre önce Cumhuriyet Savcılığı'na, "Eşim tarafından tehdit ediliyorum. Başıma bir şey gelirse bunun sorumlusu eşimdir" diye dilekçe verdiği öğrenildi. Buna rağmen herhangi bir önlem alınmadığı iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, kaçan katil zanlısını yakalamak için çalışma başlattı. (Milliyet)