Kadın cinayetleri bitmiyor. Nahiye Kirmit kuaförde katledilirken, Sevginaz Tığlı sokak ortasında öldürüldü.

KOCASI KUAFÖRDE BAŞINDAN VURDU

Hatay’ın Arsuz ilçesinde seyyar satıcı 53 yaşındaki Mehmet Kirmit, önceki akşam oğlu Hamza Kirmit’in nişanın hazırlık için kuaföre giden 41 yaşındaki eşi Nahiye Kirmit’in yanına gitti.

Mehmet Kirmit, bir şey söyleyecekmiş gibi eşinin kulağına eğildikten sonra tabancasıyla Nahiye Kirmit’in başına ateş ederek kaçtı.

BOŞANMAK İSTİYORDU

Olay yerine giden Jandarma ve sağlık ekipleri Nahiye Kirmit’in öldüğünü belirledi. Nahiye Kirmit’in seyyar satıcılık yapan eşinden boşanmak istediği ve ikili arasında şiddetli geçimsizlik olduğu açıklandı.

Soruşturma başlatılırken, kaçan Mehmet Kirmit daha sonra jandarmaya giderek teslim oldu.

BOŞANDIĞI EŞİNİN BOĞAZINI KESTİ

İzmit’te Ömer Akdoğan, boşandığı eşi 40 yaşındaki Sevginaz Tığlı’nın sokak ortasında boğazını kesti. Tığlı yaşamını yitirdi.

Tüyler ürperten cinayet, dün akşam saat 20.00 sıralarında İnönü Caddesi’nde meydana geldi. Bir pizzacıda motosikletli kurye olarak çalışan Ömer Akdoğan, boşandığı eşi Sevginaz Tığlı’nin oturduğu evin yakınındaki bir pastaneye giderek, burada beklemeye başladı.

PASTANE ÖNÜNDE BEKLEDİ

Akdoğan, bir süre sonra evine gitmek üzere pastanenin önünden geçen eşini görünce, dışarı çıkarak takip etmeye başladı. Ardından eski eşinin yolunu kesen Akdoğan, çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında Sevginaz Tığlı’nın boğazını bıçakla keserek olay yerinden yaya olarak kaçtı. Tığlı yaşamını yitirdi.

2014’TE 63 KADIN KATLEDİLDİ

Türkiye’de 2014 yılının ilk 100 gününde 61 kadın gördüğü şiddet sonucu yaşamını yitirmişti. Bu ‘acı sayaça’ önceki gün 2 kadın cinayeti daha eklendi. Mevcut durumu göre 2014 yılının ilk 115 gününde 63 kadının yaşam hakkını ellerinden alan eşleri, boşandıkları eşleri, sevgilileri, aile üyeleri kısaca ‘en yakınlarındaki erkekler’ oldu. Sadece nisan ayının ilk 20 gününde 12 kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. Basından derlenen verilere göre 2009’da 105, 2010’da 165, 2011’de 121, 2012’de 139 ve 2013’de 228 kadın ‘kadın cinayeti’ kurbanı olmuştu. (Milliyet)