Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto eden yaklaşık 2 bin kadın Kadıköy'deki Boğa Meydanı'ndan iskele Meydanı'na yürüdü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin de bulunduğu kadınlar, Kadıköy'deki Boğa Meydanı'nda toplandı. "Her yerde kadın cinayeti Meclis olağanüstü toplansın" yazılı pankart açan ve "Kadın cinayetlerini durduracağız" diye slogan atan grup, İskele Meydanı'na yürüdü. Ellerinde Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını ve "Özgecan Aslan isyanımız" yazılı dövizler taşıyan grup adına yapılan basın açıklamasında, tepkisizlik nedeniyle kadın cinayetlerinde artış olduğu kaydedildi.

'BU NASIL VİCDANSIZLIKTIR'

Devletin kadınları korumada yetersiz kaldığı savunulan açıklamada, "Suçlarını itiraf eden katilleri hak ettiği cezayı alana kadar da peşinde olacağız. Şunu unutmasınlar ki kadınlar bu memlekette kadın cinayetlerini durdurmak için yalnızca protesto etmiyor. Meclis’e de gidiyor, çözüm de öneriyor. Devlet yetkililerine düşen görev çözüm önerilerimiz hayata geçirmek için bir an önce harekete geçmektir. Üniversite öğrencisi, hayatının daha başında öldürülen kadınların haberlerini almayı artık istemiyoruz" denildi.

Eyleme katılan bir kadın da "Hepimiz kadınız, hepimiz insanız, Yeter artık yeter bu nasıl vicdansızlıktır. İçim kan ağlıyor" diyerek tepkisini dile getirdi ve gözyaşlarını tutamadı.

Grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı. (Cumhuriyet)