13 yaşındaki N. Ç. 26 kişinin tecavüzüne uğradı. Yerel mahkeme, 'Kendi rızasıyla ilişkiye girmiştir' diye karar verdi, tecavüzcüleri korudu. N. Ç. yaşadıklarından sonra yıllarca psikolojik tedavi gördü. Yargıtay, o kararı onayladı. Binlerce insan, N. Ç. için Taksim'de buluştu, "Hepimiz N.Ç.'yiz" dedi.

İSTANBUL- Yargıtay'ın tartışmalı N. Ç. kararına yönelik tepkiler sürüyor. Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen binlerce insan, Taksim Tramvay Durağı'nda bir araya geldi, Tünel'e yürüdü. Yürüyüşte, "Erkek değil, gerçek adalet", "Tecavüzcü devlet istemiyoruz", "Devlet elini bedenimden çek" sloganları atıldı.

Yürüyüş sırasında korteje çok sayıda katılım olurken, çevrede bulunan halk alkışlarla eyleme destek verdi.

'RAZI DEĞİLİZ'

Tünel'de kitle adına basına açıklama yapan Pelin Yüce, Yargıtay'ın "Kendi rızası var" kararını hatırlattı, "Biz bu karara rıza göstermiyoruz ve yüksek sesle haykırıyoruz: Razı değiliz" diye konuştu.

Yüce, 18 yaşından küçük herkesin yasalara göre çocuk olduğuna dikkat çekti, "Yargıtay'ın bu kararı gerek ulusal gerekse de uluslararası hukuka aykırı bir karardır. Ama her şeyden önce insanlığa ve vicdana aykırıdır" dedi.

Yüce, "Fethiye'de gerçekleşen toplu tecavüz nedeniyle açılan davada baro başkanı ve genel sekreteri neden hala tecavüzcüleri savunuyor? Bir kısım hakim bu davayı protesto eden kadınlara 'buraya gelmeyin' diyerek neden onları engellemeye çalışıyor? 'Kadın tecavüz edenle evlenirse davalar düşer, iş yükü azalır' diyen hakim ve savcılardan başka nasıl davranmaları beklenebilir?" diye sordu.

'YAYGARA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Yüce, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Biz bu adaletsizliği kendi vicdanımızda mahkum ediyoruz. Herkes şunu bilmelidir ki, şiddet ve tecavüze maruz kalan kadınların sesini boğmaya çalışan bu erkek egemen sisteme boyun eğmiyoruz ve bunu değiştirmek için gereken mücadeleyi vermeye tüm kararlılığımızla devam edeceğiz."

Yüce, tartışmalı karara imza atan Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Fevzi Elmas'ın "Yaygarayla bu iş çözülmez" sözüne işaret etti, "Yaygara yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (ETHA)

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.