Barışmaya ikna edemediği eski eşini sokakta bıçakla yaralayan adamın babası, oğlunun olayı "namus ve şerefi" için yaptığını savunarak "Bitiremedi ama sağlık olsun" dedi.

 

Çorum Karakeçili Mahallesi'ndeki Kültür Sitesi arkasında 21 yaşındaki Kadir A., kısa süre önce ayrıldığı eski eşi 18 yaşındaki Aynur A'yı arkadaşlarıyla gözerken gördü.

 

Genç kadınla bir süre konuşan Kadir A, barışma teklifini reddeden genç kadınla tartışmaya başladı.

 

Tartışmanın büyümesi üzerine Kadir A, darp ettiği genç kadını bıçakla çeşitli yerlerinden yaraladı.

 

Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince genç kadın, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

Ameliyata alınan Aynur A'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

 

Olaydan kısa süre sonra yakalanan ve asker firarisi olduğu öne sürülen zanlı, Merkez Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi.

 

‘NAMUS VE ŞEREFİ İÇİN YAPTI’

Şüphelinin adliyeye sevk edildiği sırada yanında bulunan babası Zafer Aydemir, oğlunun olayı ''aşkı'' için yaptığını öne sürdü.

 

Daha sonra adliye önündeki basın mensuplarına açıklamada bulunan baba Aydemir, şunları kaydetti: ''Oğlum bu kızdan boşanalı 15 gün oluyor. Oğlum bunun sağda solda gezdiğini duymuş ve 'zoruma giden bazı şeyler var' diyerek kendisini uyarmış. Her şeyi namus ve şerefi için yaptı. Bitiremedi ama sağlık olsun. Onlara örnek olsun'' dedi.