Gaziantep'teki AK Partili Şahinbey Belediyesi'nin dağıttığı 'Kadın ve aile ilmihali' kitapta "Bir hanımın mecbur kalmadıkça taksiyi tercih etmemesi en güzelidir" ifadeleri yer aldı.

Belediyenin dağıttığı kitapta, kadınlarla ilgili taksiye mecbur kalmadıkça yalnız başlarına binmemeleri gerektiğini yazdı. Eğer kadınlar taksiye binerse de arka koltuğa binmelerini yazan kitapta, "Bir hanımın mecbur kalmadıkça taksiyi tercih etmemesi en güzelidir" ifadeleri yer alıyor.

OdaTV'nin aktardığına göre, kitapta "Fuhuş kapısı önce bakışla aralanır" sözleri de bulunuyor.

Yazarı Mehmet Paksu olan Kitap, nişanlı çiftlerin birbirlerine dokunmaması gerektiğini, bir araya geldiklerinde ise ortamda üçüncü bir kişinin daha olması gerektiğini savunuyor.

Televizyonu 'uyuşturucu' olarak tanımlayan kitap, TRT'yi de bu uyuşturucunun bir parçası olarak nitelendiriyor. Televizyonun ardından dergi ve gazetelerin de "uyuşturucu" olduğu belirtiliyor.

Kitap 'resmi uyuşturucular' olarak da futbol ve piyangoyu sıraladı. Söz konusu kitap Şahinbey Belediye Meclisi'nde de tartışmaya yol açtı.

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Belediye Meclis Başkanı'na kitabı göstererek inceleme başlatılmasını istedi. Kitaptan bölümler okumak isteyen Kalkan'a Meclis Başkanı izin vermedi. Başkan, itirazını yazılı yapmasını isteyerek Kalkan'ın konuşmasını engelledi.

Daha önce de Kütahya Belediyesi tarafından yeni evlenen çiftlere dağıtılan, içerisinde "Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur" gibi ifadelerin yer aldığı 'Evlilik ve Aile Hayatı' isimli kitap Meclis gündemine taşınmıştı