Ferda Sayın / Demokrat Haber

Barış İçin Kadın Girişimi'nin Aralık ayından beri sürdürdüğü barış nöbetleri devam ediyor. 21 Şubat günü saat 15:00’de İstanbul Kadıköy Acıbadem'de de bir barış nöbeti tutuldu.

Daha önce Taksim, Kadıköy, Beşiktaş, Şişli, Esenyurt, Avcılar, Maltepe, Bakırköy ve Kartal gibi İstanbul'un farklı yerlerinde barış nöbeti için buluşan kadınlar bu defa Acıbadem’de biraraya geldi.

Kolluk kuvvetlerinin geniş güvenlik önlemleri aldı. Acıbadem E-5 üzerine konumlanan Toma ve çevik kuvvet ekipleri bölgede yaşayanlarca şaşkınlıkla karşılandı.

Kadınlar köprü üzerine yakın olan alanda oturarak, savaşa karşı ses çıkarıp, barış taleplerini yinelediler.

“Bizler ölümden değil, yaşamdan yanayız! Artık tek bir genç, yaşlı, çocuk, bebek, asker, polis gerilla, direnişçi, kadın, erkek ölmesin diye barış diyoruz, hakikat diyoruz, müzakere diyoruz. Ölümlerin durması hepimizin adil, eşit, özgür yaşayabildiği bir düzende, barışla mümkün, biliyoruz” diyen Barış İçin Kadın Girişimi bu nedenle silahların değil tarafların konuştuğu, tarafların birbirine güvenebildiği ve kadınların da parçası olduğu bir müzakere sürecine ihtiyaç olduğunu belirtti.